Spevák, skladateľ a textár Stano Lauro si vo svojom novom singli zaspomínal na muzikantské začiatky. Skladbu Ako sen oprášil po viac ako desiatich rokoch a v štúdiu ju v spolupráci s klaviristom Katky Koščovej a Andreja Šeban Danielom Špinerom premenil na príjemný jarný singel s pozitívnou energiou.

Pri jarnom upratovaní v "šuplíkoch" vzal novozámocký hudobník Stano Lauro do rúk aj viac ako desať rokov starú pesničku Ako sen. Gitaru mal hneď vedľa seba, a tak si ju začal doma brnkať. Nakoniec ho chytila natoľko, že sa ju rozhodol nahrať v štúdiu ako nový singel. "Pamätám si, že to bola jedna z mojich prvých piesní, ktorú som zložil. Hoci dnes robím úplne iné veci, povedal som si - prečo ju nenahrať. Tým, že je jednoduchá, melodická a ľahko zapamätateľná, som si pri jej hraní užil absolútne pozitívnu energiu," hovorí talentovaný textár a skladateľ, ktorý v minulosti spolupracoval s Peter Bič Project a Adamom Ďuricom.

Večer pred nahrávaním sa s partiou muzikantov v zložení Peter Zajaček (gitara), Dano Urban (basgitara), Jaro Žigo ml. (bicie) a Dano Špiner (klávesy) stretli a spontánne sa pohrali s podobou skladby. "Hoci som mal nejakú predstavu, nakoniec z nej neostal kameň na kameni. Nahrávanie bolo pre nás viac zábavou, ako tvrdou prácou, čo som rád, lebo celá pieseň je o pohode, o stave, keď sa človek ničím nezaťažuje. Chcel som len, aby skladba mala dynamický nástup a všetko ostatné sme dolaďovali spontánne," vysvetľuje hudobník.

Pod skladbou je producentsky podpísaný talentovaný a vyhľadávaný klavirista Dano Špiner. Obidvaja hudobníci si sadli nielen profesionálne, ale aj ľudsky a o to ľahšie sa im v štúdiu spolupracovalo. "Dana považujem za jedného z najlepších klávesákov na Slovensku a pracovať s ním je vždy zážitok. Vedel som, že mu nemusím posielať skladbu dopredu, lebo ako muzikanti hovoríme rovnakým jazykom, preto som mu v štúdiu nechal voľnú ruku," dodal Stano Lauro.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol PR a produkčný manažér Imrich Makó.