Organizátori podujatia, ktoré sa uskutoční 3. - 4. augusta, si ako miesto jeho konania vybrali obec Čabiny nachádzajúcu sa na východe Slovenska. Hlavným impulzom pre vznik Alt30festivalu bola podľa ich slov totálna absencia súčasného umenia v danom regióne.

Počas festivalu sa predstavia mená ako Planningtorock, Molly Nilsson, Pictureplane, NZCA/Lines, Sister Gracie či Kazety. "Títo interpreti sú výsledkom citlivého dramaturgického výberu zohľadňujúceho mierne mystickú atmosféru miesta a potrebu priniesť do regiónu niečo nové. Ide aj o snahu narušiť fakt, že v okolí Čabín je možné zažiť nanajvýš diskotéku plnú hudby, ktorá sa nelíši od playlistu akéhokoľvek komerčného rádia," uvádzajú organizátori podujatia.

V rámci denného programu bude v miestnom kultúrnom dome možné vidieť dynamický prezentačný formát Pecha Kucha, ktorého koncept pochádza z Tokia, či premietanie filmov a videoartu. V exteriéroch rozloží svoje stánky dizajnérsky trh a celá dedina ožije streetartom, workshopmi a inštaláciami vo verejnom priestore.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Katarína Péliová z organizačného tímu festivalu.