V bratislavskom priestore súčasnej kultúry A4 vystúpi dnes večer elektronický experimentálny projekt z ruského Novosibirsku Vyazkij Sharab spoločne s lokálnym projektom Drén. Na záver večera obaja interpreti pokrstia svoju novú spoločnú nahrávku, ktorá vychádza na audiokazete.

Živé vystúpenie projektu Vyazkij Sharab predstavuje svojský technogénny rituál, vlievajúci sa do archaických hlbín vedomia za pomoci rôznych objektov a netradičných nástrojov. Konceptuálne dielo sa rodí priamo v umeleckom procese bez domácich vzoriek či príprav, čím zaručuje neopakovateľný a autentický zážitok.


Drén je domáci sólo act, ktorý sa zameriava na hlukovú psychoterapiu za pomoci toho, čo nájde na dne zvukového septiku. To, čo by sa vám zdalo byť neznesiteľným, bude zrazu vo vašich hlavách harmonické a estetika šerednosti v hudbe naberie nový význam. Spoločný release so Sharabom Slovák opisuje slovami: "Tento materiál sa zameriava na nahrávky z terénu (field recordings) a každodenné ruchy, zefektované a zmixované do jedného konceptu."

Vypočujte si ukážku:



Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Dáša Peštová z A4.