Nový album popovej divy s názvom 'E=MC2' sa stal v USA najpredávajnejším albumom uplynulého týždňa. Dostala sa tak na čelo rebríčka Billboard 200 a to už po šiesty krát vo svojej kariére. Aktuálny album navyše dosiahol najviac predaných kópií v debutovom týždni zo všetkých jej albumov.

Album 'E=MC2', ktorý vyšiel vo vydavateľstve Island Def Jam, zaznamenal podľa Nielsen SoundScan v prvom týždni viac než 463 tisíc predaných kópií. Druhý najúspešnejšie debutujúci album Mariah Carey bol v roku 2005 'The Emancipation of Mimi', ktorý za prvý týždeň dosiahol predaj 404 tisíc.

Mariah Carey tak v posledných rokoch definitívne potvrdzuje svoj návrat na vrchol, kam patrila nepretržite počas celých 90-tych rokov. Po sérii megaúspešných albumov v tomto období však začiatkom nového tisícročia vydala album 'Glitter' (2001), ktorý bol s 3,4 miliónmi predaných kópií považovaný za prepadák (pre porovnanie 'Mariah Carey' [1990]- 18,5 mil., 'Music Box' [1993]- 32 mil., 'Daydream' [1995]- 26 mil., 'Rainbow' [1999]- 10 mil.). Mnohí vtedy predpovedali začiatok jej pádu, no 'The Emancipation of Mimi' a zdá sa, že aj 'E=MC2' jej pozíciu v elitnom klube popových speváčok opäť upevňujú.

38-ročná hviezda sa týmto úspechom vyrovnala Madonne a Janet Jackson, ktoré majú taktiež na konte šesť albumov na vrchole amerického rebríčka. Medzi ženskými sólo interpretkami je pred nimi už len Barbra Streisand, ktorá ich má na konte osem. Je však predpoklad, že sa k nej Madonna priblíži so svojím albumom 'Hard Candy', ktorý vychádza v USA 29. apríla.

Na druhom mieste v aktuálnom rebríčku Billboard 200 je s obrovským odstupom minulotýždňová jednotka Leona Lewis, ktorej album 'Spirit' si počas uplynulého týždňa kúpilo "len" 95 tisíc fanúšikov.

Zdroj: Billboard.com, Undercover.com.au