Michael Greenhaigh, producent filmu 'Control', o členovi svetoznámych Joy Division, Ianovi Curtisovi, pripravuje ďalšiu životopisnú snímku o legendárnom hudobníkovi. Tentoraz pôjde o mladé úseky života Johna Lennona.

Greenhaigh nazval nový film 'Nowhere Boy' a veľkou inšpiráciou sa pre neho stala kniha 'Imagine This: Growing Up With My Brother John Lennon', ktorú napísala nevlastná sestra Johna Lennona, Julia Bairdová.

Internetové kníhkupectvo Amazon.com ponúka nasledujúci stručný popis knihy: "Až do tejto chvíle nebol pravdivý príbeh o detstve Johna Lennona nikdy vyslovený. Johnova nevlastná sestra Julia sa však rozhodla vydať na cestu vlastných spomienok, ktorá len teraz umožňuje odhaliť plný rozsah bolesti, ťažkostí, ale aj šťastnejších okamihov, ktoré jej život v rodine Johna Lennona priniesol."

Julia ukazuje rôzne silné, tvrdohlavé a sebecké ženy, ktoré obklopovali Johna počas jeho mladosti. Ukazuje ako musel malý John odísť od svojej matky a od 5 rokov začal žiť s jeho tetou Mimi. Tu Julia prvýkrát popisuje krutosť tohto rozhodnutia, tak pre matku ako aj syna a vrhá nové svetlo na jeho výchovu u Mimi, ktorá sa dramaticky líši od doterajších informácií.

Johnove časté návštevy matky a jeho sestry mu dávali sviežosť ducha, slobodu a lásku, ktorú hľadal a ktorá mu umožnila naplno rozvinúť svoj hudobný talent. Tragická smrť matky a zničenie domu jeho tety rýchlo idúcim autom (John mal 17 rokov) od základu zmenila jeho život, ktorý už nikdy nebol taký ako doteraz.

Mimoriadny životný príbeh o rodine postihnutej slávou a tragédiou, taký je tento uštipačný, surový a brilantne napísaný príbeh o Johnovi Lennonovi, ktorý ukazuje jeho život v novom svetle a odhaľuje zdroj jeho citovej krehkosti a hudobného nadania.

Zámer pripraviť film o mladosti Johna Lennona vyvolal záujem aj v britskej spoločnosti. Na snímku prispela finančným príspevkom 35 000 libier (približne 1,4 milióna sk,-) aj Britská filmová rada. BBC sa o tejto udalosti výstižne vyjadrila jedinou vetou: "Bez tohto príbehu by sme nikdy nepočuli Beatles... Viete si to predstaviť?"

Zdroj : undercover.com.au