V týchto dňoch sa objavili detaily o novom albume amerického speváka a skladateľa, Bena Foldsa. Pôjde o jeho tretí sólový album, s názvom 'Way To Normal' a do predaja by sa mal dostať 30. septembra.

Album sa nahráva vo vlastnom nahrávacom štúdiu Bena, v Nashville. Produkciou bol poverený Dennis Herring, ktorý predtým pracoval s hudobnými menami ako Elvis Costello, The Hives, alebo s Modest Mouse.

Na albume sa objaví aj basista Jared Reynolds, bubeník Sam Smith a so spevom v piesni 'You Don’t Know Me', pomohla Regina Spektor. Táto pieseň sa taktiež stane prvým singlom, ktorý si fanúšikovia budú môcť vypočuť.

Väčšina piesní bola napísaná už koncom minulého roka, avšak keďže sa Ben rozvádzal, nemohol sa naplno venovať svojej práci a povrávalo sa, že album mal v tej dobe názov 'Blood On The Keyboard', teda 'Krv na klávesnici'.

Ben ale tvrdí, že žiadna z piesní na albume nie je inšpirovaná jeho rozvodom: "Piesne na albume nie sú až tak aktuálne. Nemal som vôbec záujem vytvoriť album o svojich problémoch."

"Aj keď som teraz sám, keď som opustil po rozvodovom procese súd, pobozkal som zem a išiel som rovno do nahrávacieho štúdia. Cítil som sa ako fľaša šampanského, ktorú by ste po osemnásťmesačnom trasení otvorili. Preto bude mať tento album v sebe toľko energie."

Zdroj : nme.com