V utorok 4. novembra o 19:00 dostanú v Klube za zrkadlom priestor nové avantgardné hudobné smery, ktoré sa v poslednej dobe tešia stále väčšej obľube. Na podujatí s názvom Art Of Vinyl - Psychedelic groove collection sa ako hlavná hviezda večera predstaví medzinárodné zoskupenie hudobníkov, ktorého členovia našli spoločné útočisko v holandskom Amsterdame.

Amsterdam je nepísaným hlavným mestom európskej alternatívnej scény a práve tam sa stretli členovia formácie Knalpot. Vo svojej hudbe využívajú okrem nástrojov aj netradičné prvky ako pracovné náradie a digitálne budíky, vďaka čomu si v Holandsku aj celej Európe našli mnoho verných fanúšikov. Sami sa charakterizujú ako "nu generator tractor music" formácia, ktorá je na míle vzdialená vášmu obľúbenému disco DJovi či jazzovej kapele.

"Prinášame dávku neohrabaných lo-fi grooveov, tak nevyhnutnú pre život," znie ich posolstvo. Koncert v Bratislave bude v rámci ich svetového turné jediným v strednej Európe a preto je s vervou očakávaný aj fanúšikmi z niekoľkých okolitých krajín.

Pred nástupom Knalpot na pódium sa predstaví niekoľko domácich projektov. Večer otvorí projekt 900piesek obohatený o hosťa v podobe člena zoskupenia Psychedelic Cirkus menom PSY, ktorý vás zahalí závojom temnej a nepreniknuteľnej elektroniky. Ten z vás strhne Kapela SNU zložená zo známych tvárí Slava Krekoviča, Jonatána Pastyrčáka a ich mašín. Očakávať riadnu zvukovú katarziu je v ich prípade úplne na mieste.

Po dvoch elektronických setoch sa pódium doslova zaplní formáciou Hugo Chávez Orchestra. Netešte sa však na big band - Hugo Chávez Orchestra je guerillové zoskupenie bratislavského undergroundu, ktoré nemá žiaden album, žiadne skladby, ani žiadne skúšky. Všetka ich tvorba vzniká priamo na pódiu a výsledok ich snaženia niekedy prekvapí aj ich samotných.

Tesne pred headlinermi z Amsterdamu vystúpi predstaviteľ českého labelu Chernobyl a kadečoho iného - slovenský trance-stepový DJ Batcha de Mental, ktorý predvedie svoj set naplnený avantgardnou recesiou, popretkávanou pop-kultúrnymi odkazmi.

Všetky vystúpenia bude sprevádzať video projekcia od VJs Majda, Euforion Visual Crew a Document & Setting.

Art Of Vinyl - Psychedelic groove collection
Klub Za Zrkadlom, 4. november o 19:00

Knalpot (NL)
Batcha de Mental (SK)
Kapela SNU (SK)
Hugo Chávez Orchestra (SK)
900piesek (SK)

VJs: Majda (SK), Euforion Visual Crew feat. Document & Setting (SK)

Vstupné:
150,- Sk (4.98 Eur) v predpredaji - Ticketportal a Artofvinyl.sk
220,- Sk (7.30 Eur) na mieste

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Lukačka z Občianskeho združenia Euforion. Podrobnosti nájdete na stránkach Zdruzenie.euforion.sk a Euforion.sk.