26. januára sa na trhu objaví nový, v poradí už dvadsiaty štvrtý album amerického rockera, ktorého hudobní fanúšikovia poznajú pod prezývkou "The Boss". Novinka Brucea Springsteena s názvom 'Working on a Dream' bude obsahovať dvanásť nových skladieb a dva bonusy. Tri z nich už fanúšikom ponúkol na stiahnutie zdarma, na Youtube.com sa objavili aj videoklipy.

Album 'Working on a Dream' nahral Springsteen opäť s kapelou E Street Band, o produkciu a mix albumu sa už po štvrtýkrát postaral Brendan O'Brien (Bob Dylan, AC/DC, Incubus, RATM, Audioslave,...). Nový album pritom spolu začali nahrávať ešte pred samotným dokončením predchádzajúceho albumu 'Magic' (2007).

"Počas posledných týždňov mixovania albumu Magic sme nahrali skladbu 'What Love Can Do'. Bola to skvelá pieseň, ale zdala sa mi vhodná skôr na nový album, na Magic by sa príliš nehodila. Tak nám producent Brendan O'Brien povedal: 'Hej, tak poďme spraviť ďalší album hneď teraz!' Pomyslel som si, toto nie, neurobil som to odvtedy, čo moje prvé dva albumy vyšli v ten istý rok," spomína Bruce Springsteen na svojej oficiálnej stránke.

Nakoniec si však Bruce uvedomil, že má v sebe "viac než dosť paliva na to, aby ten plameň horel naďalej" a ešte v ten istý týždeň na jar 2007 napísal ďalších päť skladieb, ktoré sa stali základom pre album 'Working on a Dream'. S jeho vydaním sa však neunáhlil, nápady pre zvyšných šesť skladieb prichádzali postupne a album dokončil počas prestávok svetového turné Magic Tour, ktoré spolu s E Street Band absolvoval v rokoch 2007 a 2008.

Album 'Working on a Dream' má špeciálnu príchuť aj vďaka tomu, že je posledným dielom, na ktorom pracoval zakladajúci člen E Street Band - hráč na organ, zvonkohru a akordeón, Danny Federici, ktorý v apríli 2008 zomrel na rakovinu kože. Na nahrávaní albumu sa podieľal aj jeho syn Jason.

Bruce Sprinsteen svoj nový album propaguje najmä formou voľne stiahnuteľných singlov - ten prvý, nesúci rovnaký názov ako samotný album (videoklip), ponúkol ešte v novembri minulého roka prostredníctvom svojej oficiálnej stránky. Nasledoval singel 'My Lucky Day' (videoklip), ktorý si fanúšikovia mohli od 1. decembra voľne stiahnuť na stránke Amazon.com/brucespringsteen. Na tej istej stránke sa 28. decembra objavil aj ďalší singel zdarma - 'Life Itself' (videoklip)

Zoznam skladieb na albume 'Working on a Dream':

1. Outlaw Pete
2. My Lucky Day
3. Working On a Dream
4. Queen of the Supermarket
5. What Love Can Do
6. This Life
7. Good Eye
8. Tomorrow Never Knows
9. Life Itself
10. Kingdom of Days
11. Surprise, Surprise
12. The Last Carnival

Bonusové skladby:
13. The Wrestler
14. A Night with the Jersey Devil

Zdroj: Sony BMG, Brucespringsteen.net, wikipedia.org
Foto: Sony BMG

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen