'Working on a Dream' je názov albumu, ktorý Bruce Springsteen vydáva spolu so skupinou E Street Band 27. januára. Už teraz si ho je možné komplet celý vypočuť na jeho stránkach. Samozrejme zadarmo.

"The Boss", ako ho už roky prezývajú jeho priaznivci i médiá, rozhodne nezaháľa. Dvadsiaty štvrtý (!) štúdiový album bude sprevádzať aj koncertné turné. V Európe je potvrdených zatiaľ šesť "štadiónových" vystúpení. 2. júna sa predstaví vo fínskom Tampere, 4. a 5. sa zastaví v švédskom Štokholme, 9. a 10. si ho budú môcť vychutnať v nórskom Bergene. O mesiac neskôr zavíta do trochu južnejších častí starého kontinentu - 8. júla vystúpi v dánskom Herningu.

Podľa dostupných informácií nie sú vylúčené aj ďalšie európske vystúpenia, na ich zverejnenie si však fanúšikovia budú musieť ešte počkať.

Ako konštatuje americký časopis Billboard, vzhľadom na rozsiahle turné k predošlému albumu 'Magic' (2007), ktoré trvalo dva roky, bolo málo pravdepodobné, že by sa "Boss" na koncertnú cestu okolo sveta vydal i v tomto roku.

Springsteenov odpočinok by bol úplne zaslúžený a navyše, peniaze nepotrebuje – spomínané dvojročné turné zaznamenalo hrubé tržby vo výške približne 232 miliónov amerických dolárov (viac ako 180 miliónov eur).

Text: Peter Lehotský
Foto: NME.com, BruceSpringsteen.net

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen