A4 - nultý priestor aj v roku 2009 pokračuje v premiérových slovenských koncertoch významných postáv súčasnej hudobnej scény. Najbližšie sa tam v sobotu 14. marca predstaví francúzske zoskupenie DAT Politics. Pre ľudí, ktorým pojem electroglitch nie je neznámy, sa pri ňom okamžite vybaví meno tohto tria. DAT Politics, ktorí v Bratislave predstavia svoj nový album 'Mad Kit', sú totiž nie náhodou považovaní za legendy tohto žánra.

A4 - nultý priestor aj v roku 2009 pokračuje v premiérových slovenských koncertoch významných postáv súčasnej hudobnej scény. Najbližšie sa tam v sobotu 14. marca predstaví francúzske zoskupenie DAT Politics.

Pre ľudí, ktorým pojem electroglitch nie je neznámy, sa pri ňom okamžite vybaví meno tohto tria. DAT Politics, ktorí v Bratislave predstavia svoj nový album 'Mad Kit', sú totiž nie náhodou považovaní za legendy tohto žánra.

Zároveň sú jedným z najlepších dôkazov toho, že elektronická tanečná hudba nemusí byť len útokom na prvú signálnu sústavu.

Skupina z mestečka Lille funguje už desať rokov, čo je dosť na to, aby svojimi veselými disco(break)beatmi, 8-bitovo synťákovým zvukom a "zbastardovanými" vokálmi stihla popliesť hlavy tanečníkom na celom svete.

Ich produkcia núti aj hudobných novinárov predviesť maximálnu fantáziu. Výsledkom sú vyjadrenia ako "techno párty večných post-tínedžerov, ktorí namiesto gramofónov trieskajú do elektroniky a brušiek mončičákov", "beatový digiteror s vokálnou animálnosťou" alebo "vzbúrené kinderkomando, ktoré namiesto poludňajšej siesty predvádza vlastnú verziu plyšovej revolúcie medzi preliezačkou a škrečkom zasypaným v hrade z piesku".

Keďže členovia tejto skupiny majú aj výtvarné vzdelanie, svojský svet (pa)zvukov dopĺňajú aj nemenej svojské videá (napr. 'This Way'). Ich albumy už do svojich katalógov zaradili renomované značky, ako sú napríklad Chicks On Speed či Tigerbeat6, ale poznajú aj, aké to je vydávať sami - založili vlastnú firmu s výstižným názvom Ski-Pop.

Pred DAT Politics sa na pódium z domácej scény môže smelo postaviť len jeden človek. Batcha de Mental, ktorý rozbalí svoje "sentimentálne pesničky o láske na šiesty pohľad, mikrobudhizme a všetkých ďalších slizkých a lepkavých veciach v electro/dubstep/offstep zvukovom kabáte". Ale keďže mladý producent Alex Gutrai sľubuje divákom tohto koncertu špeciálny set, je možné, že nakoniec zadelí niečo úplne iné. Nechajte sa prekvapiť.

--
Vstupenky na koncert môžete vyhrať TU.
--

Informácie pre Hudba.sk poskytla Lenka Bednárová, PR manažérka A4 - nultého priestoru.

Foto: Datpolitics.com