Škandál v Eurovízii. Slovenská televízia dnes v oficiálnom vyhlásení oznámila, že víťazná kapela z prvého štvrťfinále populárnej autorskej súťaže, Hrdza, bola zo súťaže kvôli porušeniu pravidiel o prihlasovaní skladby vylúčená. Do národného finále tak postupuje rocková skupina Horská chata.

"S poľutovaním oznamujeme, že pieseň 'Taká sa mi páči' od S. Gibartiho, ktorú v 1. štvrťfinálovom kole Eurovision Song Contest 2010 interpretovala skupina Hrdza, bola verejne prezentovaná pred 1. októbrom 2009. Tým bola porušená jedna zo základných podmienok prihlásenia skladieb do pesničkovej súťaže ESC 2010," uviedol PR manažér Jednotky Martin Kontúr.

"Mrzí nás to o to viac, že spomínaná pieseň zatiaľ najviac zarezonovala u televíznych divákov, čo sa pozitívne odrazilo aj na hlasovaní a víťazstve v prvom štvrťfinálovom prenose," dodal Kontúr. "Postupujúcou skladbou sa tak stáva 'Myslíš, že vieš, kto som?" od skupiny Horská chata, ktorá v 1. štvrťfinálovom kole Eurosongu skončila na piatom mieste v diváckom SMS hlasovaní."

--
Zdroj: Stv.sk/eurosong2010
Foto: Milan Krupčík - STV

Súvisiaci interpreti: Hrdza