Americký spevák, skladateľ, herec a multiinštrumentalista Prince sa po 17 rokoch predstaví naživo v Rakúsku. Päťdesiatjedenročný umelec odohrá v utorok 13. júla koncert v meste Linec (Linz) na miestom futbalovom štadióne s kapacitou približne 30-tisíc ľudí, na ktorom v minulosti koncertovali David Bowie, Pink Floyd i Michael Jackson.

Držiteľ siedmich Grammy, Zlatého glóbusu a Oscara vydal zatiaľ posledný album minulý rok, konkrétne nahrávku LOtUSFLOW3R (2009). Dovedna má na konte už 26 štúdiových albumov a tak na koncerte určite bude mať z čoho vyberať. Medzi jeho najväčšie hity patria skladby '1999', 'When Doves Cry', 'Purple Rain', 'Raspberry Beret', 'Kiss', 'Sign o the Times', 'Alphabet St.', 'Batdance', 'Cream', 'Nothing Compares 2 U' či 'The Most Beautiful Girl in the World'.

Vstupenky na Princeov koncert v severorakúskom meste sa na Slovensku predávajú v sieti Ticketone. Vstupenky na státie stoja 87 eur, na státie pod pódiom 138 eur, lístky na sedenie sa dajú kúpiť za 89 až 134 eur a VIP vstupenka stojí v predpredaji 292 eur.


Prince live at the Brit Awards, 15. 2. 2006

--
Zdroj: SITA
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Prince