Slovenský spevák Jakub Petraník už má na svojom konte debutový album, momentálne pracuje na jeho nasledovníkovi. Zatiaľ nie je isté, kedy album dokončí a uvedie na trh, svojich priaznivcov však nemieni nechať na nové skladby dlho čakať. Preto ponúka nový singel - pesničku Malá s podtitulom "šípková Ruženka", ktorú si môžete vypočuť na Hudba.sk.

Pieseň vznikala v prešovskom hudobnom štúdiu Perina, kam si mladý hudobník občas zájde "prevetrať hlavu" a vypustiť z nej hudobné nápady, ktoré sa mu v nej nazbierali.

Producentsky sa pod skladbu podpísal Martin Migaš, ktorý sa podieľal napríklad aj na najnovšom albume skupiny Komajota. Text napísal sám Jakub a spolu s Danielom Špinerom sa podpísal aj pod hudbu nového songu.

"Skladbu som napísal ako rozprávkový motív, pretože som nechcel ľudí zaťažovať svojimi emóciami a pohľadom na partnerstvo. Mám totiž pocit, že v dnešnom svete je všetko iba chvíľkové a bol by som rád, keby to aspoň občas šlo tak, ako v tých rozprávkach," prezradil Jakub. Dodal, že ide o jednu z jeho srdcových skladieb, ktorej koncertnú verziu už začal skúšať so svojou kapelou. Partiu hudobníkov zloženú z Juraja Veselického (bicie), Lukáša Minárika (klávesy), Juraja Chmelíčeka (gitara) a Tomáša Singhofera (basgitara) dal dohromady po niekoľkých rokoch. "Sú to skvelí hudobníci," uzatvára Kubo.

Singel si môžete vypočuť v profile Jakuba Petraníka na Hudba.sk - www.hudba.sk/jakub-petranik.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Jakub Petraník.