Britskému hudobníkovi Peteovi Dohertymu hrozí ďalší pobyt vo väzení po tom, čo sa v piatok na súde v Londýne priznal k držbe kokaínu v prípade úmrtia filmárky Robyn Whitehead. Frontmana kapely Babyshambles v súvislosti s týmto prípadom prvýkrát zatkli v marci 2010 s podozrením, že spomínanú filmárku zásoboval drogami. Okrem toho mu hrozí väzenie aj v Nemecku - za dopravnú nehodu z roku 2009.

Robyn Whitehead zomrela v januári 2010. Doherty tento rok vo februári obvinenia poprel, v piatok však svoju výpoveď zmenil a k držbe kokaínu sa priznal. Okrem Dohertyho čelia obvineniam z držby kokaínu aj jeho priatelia a taktiež hudobníci Peter 'Wolfman' Wolfe a Alan Wass, pričom prvý menovaný je takisto obvinený z dodávania kokaínu Whitehead. Wolfe sa k obom obvineniam priznal, Wass svoju vinu poprel.

Sudca David Radford hudobníkovmu právnikovi Petrovi Ratliffovi povedal: "Keď niekto neustále porušuje ten istý zákon, musí byť potrestaný. Je si váš klient vedomý, že mu hrozí väzenie?" Radford stanovil termín vynesenia rozsudku na 20. mája.

V Nemecku Dohertymu hrozí pobyt za mrežami, ak do konca tohto týždňa neuhradí pokutu vo výške 30-tisíc eur v súvislosti s autonehodou z roku 2009. Tridsaťdvaročný frontman kapely Babyshambles v decembri 2009 v Berlíne poškodil zaparkované auto, za čo mu súd následne nariadil zaplatiť spomínanú pokutu. "Pán Doherty túto pokutu doteraz neuhradil. Má na to čas do konca týždňa. Ak tak nespraví, bude musieť ísť do väzenia," uviedol prokurátor Martin Steltner, podľa ktorého problémovému hudobníkovi hrozí 30-dňový trest odňatia slobody.

Informácie pochádzajú z webstránky NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Richard Skidmore - Petedoherty.com