Súrodenci speváka Michaela Jacksona Tito a Rebbie oznámili, že na počesť svojho brata pripravujú spomienkové turné, ktoré sa uskutoční v marci 2012. Projekt s názvom A Jackson Named Michael: Remembering A Legend vzniká s podporou producenta a rodinného priateľa Davida Gesta.

Rovnako ako októbrový spomienkový koncert vo waleskom Cardiffe, aj toto turné podporila spevákova matka Katherine. Gest vysvetlil, že na turné pôjde o večery "spomienok a príbehov o Michaelovi, ktoré verejnosť ešte nikdy nepočula".

Ako dodal, aj keď pôjde o hovorené vystúpenia, nebude na nich chýbať ani hudba. Jednou z vystupujúcich bude americká speváčka Deniece Williams, ktorá je dlhoročnou rodinnou priateľkou Jacksonovcov.

Presné miesta a dátumy jednotlivých šou zatiaľ nie sú známe. Organizátori však už teraz uviedli mestá, v ktorých by sa mali uskutočniť. Nechýbajú medzi nimi napríklad Londýn, Edinburgh, Liverpool, Dublin, Birmingham, Cardiff či Manchester.

Medzitým Gest oznámil, že ešte predtým, 31. októbra, vyjde na DVD dokumentárny film s názvom Michael Jackson: The life of an icon, ktorý bude obsahovať viac ako 50 rozhovorov so spevákovými priateľmi, kolegami a zamestnancami. Jeho producentom je takisto Gest.

Informácie zverejnila webové stránky NME.com a guardian.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Joel Ryan (foto.sita.sk)