Americká rocková kapela Red Hot Chili Peppers debutuje so svojou desiatou štúdiovkou I'm With You (recenzia) na prvom mieste britského albumového rebríčka. V rámci propagácie novinky na britskom trhu RHCP vystúpili 2. septembra zadarmo v Londýne. Ide o štvrtú nahrávku, s ktorou sa im podarilo dobyť UK Chart. Predtým sa na vrchole britského rebríčka umiestnili albumy By The Way (2002) a Stadium Arcadium (2006) rovnako ako živá nahrávka Live In Hyde Park (2004).

I'm With You je však prvým albumom, ktorý kapela nahrala s novým gitaristom Joshom Klinghofferom. Ten nahradil Johna Fruscianteho, ktorý koncom roka 2009 vyhlásil, že už vyše roka nie je členom skupiny. Kapela v novej zostave album nahrávala od septembra 2010 do marca 2011.

RHCP už pred vydaním albumu vyrazili na svetové turné, ktoré odštartovali 9. augusta v Hongkongu. Od 7. októbra do 17. decembra budú koncertovať v Európe. V stredu 7. decembra sa predstavia vo vypredanej viedenskej Stadthalle. Kapela album propagovala aj 30. augusta premietaním ich vystúpenia z nemeckého Kolína nad Rýnom v kinách po celom svete. Na Slovensku si koncert v priamom prenose užili ľudia v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Ružomberku a Žiline.

Na druhej priečke UK Chartu sa tento týždeň nachádza ďalšia novinka, ktorou je album Nothing But The Beat (2011) francúzskeho producenta Davida Guettu. Na trojke sa umiestila minulotýždňová jednotka - anglický spevák Will Young s albumom Echoes (2011). Z trojky na štvorku klesla Adele s nahrávkou 21 (2011) a prvú päťku uzatvára Joe McElderry s albumom Classic (2011), ktorému v minulom vydaní rebríčka patrila druhá priečka.

Do Top 10 sa okrem RHCP a Davida Guettu dostali ešte ďalšie tri novinky - britská rocková formácia Bombay Bicycle Club s albumom A Different Kind Of Fix (2011) na šestke, americký raper Lil Wayne a jeho Tha Carter IV (2011) na osmičke a country speváčka Dolly Parton s nahrávkou Better Day (2011) na deviatke.

V singlovom rebríčku je na prvom mieste skladba Stay Awake rapera Example, ktorá pochádza z jeho tretej štúdiovky Playing In The Shadows (2011). Pre 29-ročného rodáka z Londýna ide o druhé ovládnutie singlového rebríčka po tom, čo v júni strávila dva týždne na vrchole jeho skladba Changed The Way You Kissed Me.

Na druhú priečku sa dostal singel Moves Like Jagger skupiny Maroon 5 s hosťujúcou Christinou Aguilerou, ktorému pred týždňom patrilo tretie miesto. Na trojku klesla minulotýždňová jednotka - skladba Heart Skips A Beat speváka Ollyho Mursa a popového dua Rizzle Kicks. Na štvrtej priečke debutuje britský hudobník Ed Sheeran so singlom You Need Me, I Don't Need You a prvú päťku uzatvára Škót Calvin Harris s piesňou Feel So Close, ktorá sa v minulom vydaní UK Chartu umiestnila na druhom mieste. Do Top 10 sa dostala ešte jedna novinka - skupina Cover Drive so skladbou Lick Ya Down.

Britský rebríček albumov (28. augusta 2011 - 3. septembra 2011):

1. Red Hot Chili Peppers - I'm With You
2. David Guetta - Nothing But The Beat
3. Will Young - Echoes
4. Adele - 21
5. Joe McElderry - Classic
6. Bombay Bicycle Club - A Different Kind Of Fix
7. Adele - 19
8. Lil Wayne - Tha Carter IV
9. Dolly Parton - Better Day
10. Amy Winehouse - Back To Black

Britský rebríček singlov (28. augusta 2011 - 3. septembra 2011):

1. Example - Stay Awake
2. Maroon 5 featuring Christina Aguilera - Moves Like Jagger
3. Olly Murs feat. Rizzle Kicks - Heart Skips A Beat
4. Ed Sheeran - You Need Me, I Don't Need You
5. Calvin Harris - Feel So Close
6. Christina Perri - Jar Of Hearts
7. Wretch 32 featuring Josh Kumra - Don't Go
8. Will Young - Jealousy
9. Cover Drive - Lick Ya Down
10. Sean Kingston - Party All Night (Sleep All Day)

Informácie zverejnila webstránka Theofficialcharts.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Casey Rodgers/AP Images for Fuse