Britská hudobná skupina Coldplay sa zrejme po vyše troch rokoch opäť predstaví vo Viedni. Podľa informácií zverejnených na portáli Last.fm by kapela združená okolo speváka Chrisa Martina mala vystúpiť v pondelok 19. decembra v Stadthalle. Koncert bude súčasťou ich turné k novému albumu Mylo Xyloto, ktorý vyjde 24. októbra.

Podľa informácií pridaných do kalendára Last.fm, kde sa často v predstihu objavujú informácie o zatiaľ oficiálne nezverejnených podujatiach, sa Coldplay v rámci turné zastavia aj v Hamburgu (23. novembra), Berlíne (28. novembra), Paríži (13. decembra), Mníchove (21. decembra), Budapešti (7. januára), Barcelone (23. januára) a Madride (26. januára). Skupina tieto termíny a miesta vystúpení zatiaľ nepotvrdila.

Pred európskou časťou turné sa Coldplay počas septembra a októbra ukážu na niekoľkých koncertoch v USA, Brazílii a Juhoafrickej republike.

Piaty štúdiový album Mylo Xyloto vyjde v rôznych formátoch. Okrem klasického CD a digitálnej verzie si na svoje prídu aj milovníci vinylov. Kapela pripravuje aj limitovanú verziu, ktorá bude okrem CD a vinylovej platne obsahovať aj knihu graffiti umelca Davida A. Cartera a exkluzívne materiály ako fotografie či denník z nahrávania. Zaujímavým doplnkom polovice nákladu klasickej CD verzie bude šedý kartón s vyrezanými písmenami M a X.

Prvým singlom z nahrávky Mylo Xyloto je skladba Every Teardrop Is a Waterfall. Dnes oficiálne vychádza druhý singel s názvom Paradise. Nový album vznikol v spolupráci s producentským tímom, ktorého členmi sú Markus Dravs, Daniel Green, Rik Simpson a Brian Eno. S podobnou zostavou hudobníci spolupracovali aj na predchádzajúcej nahrávke Viva la Vida or Death and All His Friends (2008), ktorá sa dostala na prvé miesto v rebríčkoch 36 krajín sveta.


Coldplay - Every Teardrop Is A Waterfall


Coldplay - Paradise (audio)

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Armando Franca (foto.sita.sk)