Kapela Gladiator včera v Bratislave pokrstila dvoj-CD najväčších hitov aj spomienkovú knihu, ktorá mapuje ich dvadsať rokov na scéne. Na oslave okrúhlych narodenín populárnej nitrianskej skupiny nesmela chýbať torta, z ktorej sa tešili najmä potomkovia hudobníkov. Sladkú odmenu si však kompletná zostava "malých Gladiatorov" musela zaslúžiť - deväť detí si totiž vo štvrtok večer vyskúšalo úlohu krstných rodičov.

"Krstiť výberový album a knihu musel niekto významný a to sú pre nás naše deti. Je to zároveň symbolické. Keď sme zakladali kapelu, sami sme boli vlastne deťmi. Georgio mal 14 a ja 16 rokov. Odvtedy sme prešli dlhú cestu," vysvetľuje frontman Miko Hladký. Chlapci aj dievčatá na pódium nabehli v špeciálnych tričkách s písmenami, ktoré spolu vytvorili názov skupiny Gladiator. Kompiláciu Best of a knihu s unikátnymi fotografiam slávnostne pokrstili detským šampanským.

Na oslavu si Gladiator vybrali príjemné prostredie kaviarne Le Bar v Eurovea. Tá pripravila pre jubilantov aj tortu s dvadsiatimi sviečkami, ktoré spolu so skupinou ich sfúkli aj malí krstní rodičia.

Fotografie z krstu výberovky a knihy skupiny Gladiator - © Tomáš Kelement


Na výberovku Best of sa zmestilo 20 plus 20 pesničiek a jedna úplne nová, ktorá sa volá 20 rokov. Na kompilácii nájdu fanúšikovia aj šesť skladieb v angličtine. "Na prvom disku sú najväčšie hity skupiny, doplnené o novinku. Druhé cédečko je tvorené piesňami, ktoré sme vybrali my ako kapela. Sú to naše srdcovky," ozrejmil bubeník a skladateľ Georgio Babulic.

Spolu s kompiláciou pokrstila nitrianska skupina aj spomienkovú knihu 20 rokov Gladiator… Ako to naozaj bolo, ktorú napísal Juraj Čurný. Práve v nej nájdu fanúšikovia zaujímavé momenty z histórie skupiny, ktoré stoja za povšimnutie. "V tejto knihe sú na fotkách zachytené všetky naše spomienky, je tu celá naša história. Keď sa do nej pozrieme, tak si spomenieme aj na to, čo by sme časom určite pozabúdali," uviedol Babulic.

Skupina Gladiator stihla za dvadsať rokov na scéne nahrať 15 albumov a na konte má okrem hitov i množstvo cien. Patrí jej aj výnimočné historické prvenstvo: ako prvú slovenskú skupinu ju hrala hudobná stanica MTV. Členovia kapely sú podľa 38-ročného frontmana Mika Hladkého pripravení pokračovať v načatej ceste. "Zažili sme všetko. Úspechy, pády, radosti i starosti. Sme jedna veľká rodina. Hudba nás stále baví a ľudia nás stále ženú vpred!"

Významné jubileum sa členovia skupiny rozhodli osláviť veľkolepo na najväčšom turné svojej kariéry. Od 4. do 9. októbra môžu fanúšikovia oslavovať spolu s nimi na koncertoch vo veľkokapacitných športových halách v šiestich slovenských mestách. Zaspievať si s oslávencami prídu aj ich kamaráti Ivan Tásler, Zuzana Smatanová či Peter Cmorík. Skutočnou lahôdkou na turné bude zahraničný hudobný hosť - balkánska kapela Boban i Marko Markovič Orkestar.

Gladiator - Všetko najlepšie Topfest Tour:

4. 10. – Bratislava, Hala Pasienky
5. 10. – Martin, Športová hala Podháj
6. 10. - Nitra, Hala Klokočina
7. 10. – Prievidza, City Aréna
8. 10. – Košice, Cassosport
9. 10. - Humenné, Športová hala Ultras



Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propagandahouse.

--
Foto: Tomáš Kelement