Speváčka Vanda predkladá svojmu rozrastajúcemu sa publiku ďalší, v poradí už tretí, videoklip. Z debutového albumu Astrology vytiahla intímnu baladu Signs, ktorá dostala adekvátny videoklip. Slovenka sa, vyrovnajúc zámorským talentom, tiež nebála odhaliť svoje city v jednoducho vyzerajúcej umeleckej snímke.

V súčasnosti prezentuje mladá slovenská speváčka Vanda tretie video k skladbe Signs. "Robiť klipy celkovo, podľa mňa,  zmysel má a nedelila by som to na Slovensko a zahraničie, platí to všeobecne. Pre mňa je to ako droga, keď už raz začnem, ťažko prestať. Milujem atmosféru príprav a následného točenia," hovorí s nadšením v očiach krehká blondínka.

Na tvorbe minimalistického videoklipu sa podieľal tím osvedčený zo spolupráce na predošlých videoklipoch - Branislav Vincze (režisér), Viktor Cicko (kameraman) Heňa Potančokova (vizážistka - vlasy) a tiež aj Andrej Stančík (stylista). Čo hovorí speváčka na svoj klip? "Pre mňa bol zaujímavý tým, že režisér chcel vytvoriť efekt spomaleného obrazu a tým pádom som sa musela pesničku naučiť spievať o 100% rýchlejšie. Bolo dosť ťažké snažiť sa vžiť do skladby v zrýchlenom tempe, ale myslím, že sa to podarilo. Nakrúcali sme v Cvernovke na Páričkovej v Bratislave a dúfam, že divákov klip zaujme tak ako mňa počas celej práce na ňom."

Na poradie skladieb, ku ktorej nakrúti ďalší klip nemá žiadny kľúč. Jednoducho sa s kapelou rozhodli pre prvý k piesni Not Today, nasledoval Astrology a teraz prišla na rad skladba Signs. "Pri Not Today sme to riešili najdlhšie, lebo som zvažovala pôvodne úplne inú pesničku, ale v podstate asi rozhodol Braňo (Vincze, pozn. red.) a keď som to prehodnotila, tak mi to naraz všetko sedelo a súhlasila som," prezrádza o vzniku klipov samotná Vanda a pokračuje: "Astrology bola jasná voľba, lebo je to moja obľúbená pesnička na albume, no a Signs - tam som začala počúvať ohlasy ľudí na album a zrazu mi to bolo úplne prirodzené..." Silu skladby Signs zdôrazňujeme aj v recenzii Vandinho albumu Astrology.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Anna Olvecká z agentúry VI-AN. Text bol upravený redakciou.  

Foto: Youtube