Na Youtube sa na druhý sviatok vianočný začali šíriť clikcbaitové videá o hudobníkoch, "ktorí dnes zomreli". V jednom z nich sa objavila aj fotografia Ozzyho Osbourna. Fanúšikovia začali video okamžite zdieľať, komentovať a smútiť nad stratou princa temnoty. Ide o hoax, na ktorý zareagoval samotný Ozzy v podcaste The Osbournes.

"Nie som mŕtvy. Naozaj nie som mŕtvy. Nikam k...a nejdem. Aj tak urobím nejaké ďalšie koncerty, kým skončím," vyhlásil rozhodne Ozzy v reakcii na video Celebrities Who Have Died Today. "Je tam moja fotka. To je k...a trochu moc, nie?"

Osbournovici si však z celej stiuácie napokon urobili srandu, keď syn Jack vtipne navrhol, že spravia otcovi vikingský pohreb a vystrelia ohnivý šíp na jeho plť. Ozzy tiež potvrdil, že jeho životná ani hudobná púť ešte rozhodne nekončí. Hoci má v ostatných rokoch mnoho zdravotných problémov, ktoré mu znemožnili koncertovať, túžba vrátiť sa na pódiá ho ženie vpred.

V septembri 75-ročný hudobník oznámil, že plánuje vydať ešte jeden album. "Práve na tom začínam pracovať a nahrávať budeme začiatkom budúceho roka," povedal. Vtedy hovoril aj o odhodlaní znova koncertovať. V novembri však priznal, že nevie, či sa mu to ešte niekedy podarí. Túži však aspoň po jednom poriadnom rozlúčkovom koncerte, ktorý si on aj jeho fanúšikovia zaslúžia.

"Ak nemôžem pokračovať v pravidelných koncertoch, chcem byť na tom dosť dobre na to, aby som mohol urobiť ešte jednu šou, kde by som mohol povedať: 'Ahoj, veľmi pekne ďakujem za môj život.' To je to, na čom pracujem, a ak na konci padnem mŕtvy, zomriem ako šťastný muž," dodal.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)