Holandské elektronické duo Bingo Players debutuje so skladbou Get Up (Rattle) na prvom mieste britského singlového rebríčka. Skladba, v ktorej hosťuje americká skupina Far East Movement, sa pritom v holandskom rebríčku dostala najvyššie iba na 42. priečku.

Pre Bingo Players, rovnako ako aj pre Far East Movement, ide o prvé No. 1 v UK Charte. Tajomstvom úspechu pesničky je videoklip, ktorý sa stal hitom na Youtube. Účinkujú v ňom divé kačice nemilosrdne útočiace na chuligánov, ktorí okradli staršiu pani, ktorá ich na začiatku klipu kŕmila a zabávala. Mladíci navyše zabili nič netušiace káčatko, takže krvavá pomsta je nevyhnutná. Táto sci-fi predstava na Youtube zaujala už vyše tri milióny ľudí (dve najsledovanejšie verzie videa majú viac než 3,2 milióna prehratí).


Bingo Players vytlačili z prvého miesta dvojicu Will.i.am a Britney Spears so spoločnou piesňou Scream & Shout, ktorej patrí momentálne druhá priečka. Zo štvorky na trojku sa posunula americká speváčka Taylor Swift so singlom I Knew You Were Trouble, z päťky na štvorku zas Rihanna s piesňou Stay a posun o jedno miesto nahor zaznamenali aj Calvin Harris a Tinie Tempah so skladbou Drinking From The Bottle, ktorej patrí piata pozícia.

Najvýraznejší skok si pripísali na svoje konto spevák Conor Maynard a raper Wiley so singlom Animal na šestke, ktorý bol pred týždňom až na 34. mieste. Do top 10 sa okrem Get Up (Rattle) tento týždeň už nedostala žiadna ďalšia novinka.

Pozrite si aktuálnu TOP 20 v singlovom a albumovom UK charte

Medzi albumami sa na vrchole udržali Bedári

Soundtrack filmového muzikálu Bedári (2012) suverénne obhájil minulotýždňové prvenstvo v britskom albumovom rebríčku. Z nahrávky, ktorá je prvým soundtrackom naspievaným hereckým obsadením na čele UK Chartu od roku 1997 (Evita), sa v uplynulom týždni predalo viac než dvakrát toľko kópií ako z albumu Our Version Of Events (2012) speváčky Emeli Sandé. Tá je rovnako ako v predchádzajúcom vydaní UK Chartu na druhom mieste.

Zo štvorky na trojku sa posunul škótsky producent a dídžej Calvin Harris s albumom 18 Months (2012), ktorý si vymenil minulotýždňové pozície so spevákom Jakeom Buggom a jeho eponymnou debutovou štúdiovkou. Prvú päťku aktuálne uzatvára barbadoská speváčka Rihanna s albumom Unapologetic (2012). Do top 10 sa dostala tento týždeň iba jedna novinka, ktorou je album Let It All In (2013) britskej kapely I Am Kloot na desiatke.

Zdroj: SITA (úprava a doplnenie: Hudba.sk)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Bingo Players, Far East Movement