V noci z nedele na pondelok bol zverejnený prvý slovenský videoklip, v ktorom sa hlavní aktéri spojili, aby sa stali hlasom tých, ktorí hovoriť nevedia. Ide o video ku skladbe, ktorá je súčasťou celoslovenskej kampane Lacné šteniatka.

Názov oficiálnej piesne kampane je Nestrácajme hodnoty a spojili sa v nej hip-hopoví interpreti DNA, Šegi 100 a Mišo Biely. Na vzniku skladby sa okrem trojice raperov podieľal aj producent G-bod, gitarista M. Medek.

"Chceli sme podporiť dobrú vec, keďže sme aj sami zapojení do tejto problematiky. Chceli sme, aby sa s ňou oboznámilo čo najviac ľudí a keďže muzikou na to máme dosah, nahrali sme túto pesničku," povedal za všetkých zúčastnených DNA. 

Videoklip k pesničke vyrobila spoločnosť Imagine Vision, ktorá v minulosti spolupracovala s Darou Rolins, Rytmusom, Tinou či skupinou Chinaski.

DNA, Šegi 100 a Mišo Biely - Nestrácajme hodnoty

Kampaň Lacné šteniatka pripravilo a realizuje OZ Majme srdce v spolupráci s OZ Pes v núdzi a OZ Psia duša. Tieto občianske združenia sa už niekoľko rokov venujú problematike týraných, opustených a nechcených zvierat na Slovensku. Kampaň chce poukázať na veľmi rozšírený jav u nás – na nezodpovedných množiteľov psov a na týranie zvierat. Hlavnou myšlienkou je pomenovať a poukázať na praktiky ľudí, ktorí za účelom obohatenia sa týrajú zvieratá, a zviditeľniť problematiku túlavých zvierat.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Magda Fulopová z OZ Majme srdce. Viac informácii nájdete na stránke www.lacnesteniatka.sk.

Foto: Facebook.com/DNAREVOLUCIONAR