Po vypredanom minuloročnom koncerte Jakob Bro Trio prináša Tančiareň a pivovar Franz do Lučenca ďalších interpretov z prestížneho nemeckého vydavateľstva ECM Records.

Dánsko-americké trio v zložení Jakob Bro (gitara), Thomas Morgan (kontrabas) a Joey Baron (bicie) vystúpilo v Lučenci minulý rok na jeseň. Hudobníci boli umiestnení uprostred sály, s divákmi sediacimi v kruhu. Na základe spokojnosti účinkujúcich bolo občianske združenie Franz, ktoré koncert organizovalo, pozvané na konferencie Copenhagen Jazz Festival, Aarhus European Capital of Culture a Aarhus Jazz Festival v Dánsku.

Teraz prichádza lučenecký podnik Tančiareň a pivovar Franz s ďalšou hudobnou lahôdkou. 29. apríla 2018 v ňom vystúpi jedna z najvýraznejších a najvplyvnejších postáv nielen jazzovej scény súčasnosti - gitarista Bill Frisell, spolu s Thomasom Morganom (kontrabas) a ich novým albumom Small Town.

Výnimočná muzikalita, zmysel pre melodiku i netradičnú harmóniu, cit pre improvizáciu a zvukové plochy, inovatívne hudobné experimenty, ale hlavne nezameniteľný rukopis s prvkami jazzového mainstreamu, rocku, blues, bluegrassu, raného country i klasickej hudby, až po neohraničené vplyvy world music - to všetko skĺbil vo svojom prejave americký gitarista Bill Frisell. Za svoj inovatívny prístip získal pätnásťkrát titul Jazz Guitarist of the Year v rebríčku magazínu Downbeat a je tiež držiteľom ceny Grammy.

Koncert sa uskutoční pri príležitosti 25. výročia partnerstva Spojených štátov amerických a Slovenskej republiky. Kapacita je obmedzená.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informoval Miroslav Záhradník z OZ Franz.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Bill Frisell