Zhruba pred rokom mala premiéru skladba Lucie Bílej Miluji tě, ktorá bola predzvesťou je dokonalého pop – šansónového albumu.

Zhruba pred rokom mala premiéru skladba Lucie Bílej Miluji tě, ktorá bola predzvesťou je dokonalého pop – šansónového albumu. Ďalšieho pol roka fanúšikovia museli čakať nielen na videoklip k tejto skladbe, ale aj zvyšok fenomenálneho hudobného materiálu, ktorým Lucie Bílá potvrdila svoj status prvej dámy českého popu, na ktorú nemá ani jedna domáca speváčka, a kľudne o tom môžu hovoriť výsledky rôznych ankiet niečo iné.

Lucie Bílá je speváčka mnohých tvárí. Vie spievať tak precitlivelo, že ju okamžite chcete ľutovať, no dokáže aj kričať tak, že z nej ide mráz po chrbte. Presne taká je aj na ostatnom albume Woman, kde dokáže bravúrne predniesť baladu s názvom Stop, ale si aj riadne zakričať v pesničkách ako Petrolejové lampy, či Kruhy v obilí. Lucie Bílá je nezmar, samozrejme, v tom najlepšom slova zmysle.
A dokazuje to aj v zatiaľ jedinom videoklipe, ktorý k albumu Woman vznikol, k pesničke Miluji tě, ktorej pôvodný názov bol mimochodom práve Woman, no tvorcovia platne sa rozhodli, že pesnička by mala mať český názov, tak ho zmenili na Miluji tě, a Woman ponechali aspoň názvu platne. Samotná Bílá rada dáva tejto pesničke ešte aj prívlastok krásna a možno s ňou súhlasiť. Rovnaký je i videoklip.

Dá sa predpokladať, že pri tvorbe tohto diela sa speváčka dosť natrápila. Sama totiž priznáva, že je tanečné drevo, no vo videoklipe k pesničke Miluji tě musela predviesť niekoľko, na prvý pohľad nenáročných, no pre ňu bezpochyby ťažkých tanečných kreácií.
Navyše pri každej z nich jej niekto asistuje. Či už je to vlastný syn Filip, ktorý talent na tanec našťastie nepodedil od svojej matky, alebo iní profesionálni tanečníci, takže Lucka sa musela prispôsobovať ich krokom, čo muselo byť ešte náročnejšie.
Okrem toho Bílá vo videoklipe dokazuje, že je naozaj ženou mnohých tvárí. Jej výzor sa počas troch minút zmení niekoľkokrát, pričom dôraz sa kladie hlavne na vlasy, a speváčku možno vo videu vzhliadnuť s brčkami na hlave, ale aj s vlasmi vyžehlenými dorovna.

Videoklip, ako celok má silnú výpovednú hodnotu, keďže speváčka na ňom spolupracovala aj s ľuďmi zdravotne postihnutými a dala im priestor na prezentáciu. Ale to už je u Lucky samozrejmosť. Videoklip vyšiel aj na špeciálnej edícii albumu Woman, ktorá je doplnená o DVD, ktoré okrem iných bonusových obrazových materiálov, ponúka aj tento videoklip.
http://www.youtube.com/watch?v=KlG1R0-ITzY


Zdroj: TS MusicServer