Rakúsky festival FM4 Frequency predstaví 15. až 18. augusta absolútnu hudobnú špičku. V programe 12. ročníka rakúskeho hudobného festivalu svietia mená ako The Cure, Placebo, Korn, The Black Keys, The Killers, Noel Gallagher s kapelou High Flying Birds, Bloc Party, Paul Kalkbrenner či popovo-pesničkársky objav Ed Sheeran.

Jeden z najzaujímavejších rakúskych festivalov ponúkne počas štyroch dní vystúpenia vyše 100 umelcov. Lokalita vzdialená len 150 kilometrov od Bratislavy je čoraz väčším lákadlom aj pre návštevníkov zo Slovenska, Česka a Maďarska.

FM4 Frequency
ponúka program ako cez deň tak aj v noci. Vďaka rozdeleniu areálu na Day Park a Night Park si môžu fanúšikovia cez deň vychutnať koncertné zážitky na tradičných festivalových pódiách a v noci atmosféru veľkých klubových parties. Bohatý hudobný program umocňujú aj sprievodné aktivity, ako napríklad kulinárska scéna s ochutnávkami svetových gastronomických špecialít. Chýbať nebudú ani výtvarné či divadelné performance.

Najväčším lákadlom je však bezkonkurenčný hudobný program zameraný najmä na svetovú alternatívnu scénu. Jeden z headlinerov, The Killers, je štvorčlenná formácia známa hitmi ako Somebody Told Me, Mr. Brightside, When You Were Young či Human. Vznikla v roku 2001 v Las Vegas. The Killers majú na konte dve Brit Awards a sedem nominácií na Grammy. Doteraz celosvetovo predali vyše 15 miliónov albumov.

The Killers - Live at Royal Albert Hall, 2009

Okrem "zabijakov" sa hudobní fanúšikovia môžu tešiť na účasť kapiel Noel Gallagher's High Flying Birds, Bloc Party, Wilco, The Cure, Korn, The Black Keys, Placebo, The Subways, The xx, Ed Sheeran, Enter Shikari či domáca hviezda Parov Stelar Band. V Night Parku vystúpi napríklad nemecký elektronický hudobník Paul Kalkbrenner, Erol Alkan, Modeselektor, Camo & Krooked, Benga, Andy C & MC GQ, Flux Pavilion, Modestep, Magnetic Man a mnoho ďalších.

Pozrite si podrobný program podľa jednotlivých dní

Permanentka na trojdňový FM4 Frequency festival stojí v predpredaji v sieti Eventim 136 eur. VIP vstupenka sa dá kúpiť za 220,50 eura. Denná kapacita areálu je 45-tisíc ľudí. V cene vstupenky je zahrnutý aj vstup na Warm-Up day, čiže nultý deň pred začiatkom akcie.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz zo Skalar Entertainment. Kompletné informácie o festivale nájdete na www.frequency.at.

Foto: Petr Klapper

Súvisiaci interpreti: Cure, The Killers, Placebo