Košická funky kapela Jungle Label so speváčkou Katkou Demskou si z Kasární/Kulturparku odniesla v roku 2015 cennú trofej z autorskej pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad. Na pódium, na ktorom zažila úspech, sa opäť vráti 4. apríla. Pokrstí na ňom svoj druhý štúdiový album s názvom Who´s Gonna Pay For That?!

Na spomínanom albume, ktorý vydala košická kapela v decembri minulého roka, sa nachádzajú funky-tanečné skladby ako Dancefloor, či akustickejšíu stranu kapely v skladbe s názvom Travelling Further, či priam rockový úlet v skladbe Make It Break It.

Krstným otcom dosky bude Fred Wesley, americký jazzový a funkový trombónista, najznámejší spoluprácou s Jamesom Brownom, ako aj s Parliament-Funkadelic. Produkcia kapely pozostáva z vlastnej tvorby, ale aj z coverov najlepších funkových kapiel. V tvorbe nájdete vplyvy Earth, Wind and Fire alebo kráľa funku Jamesa Browna, no rovnako inšpiratívni sú mladší hudobníci ako Bruno Mars či Jamiroquai. Jungle Label radi skladajú a spievajú v anglickom jazyku avšak v sklabe RVP, ktorú taktiež nájdete na albume Who´s Gonna Pay For That?! spieva Katka Demská po slovensky.

Hudobný žáner funky zažíval svoju najväčšiu slávu ešte v 70. rokoch minulého storočia a jeho najznámejšími znakmi boli silná basová linka, ostrá gitara a tiež aj výrazné rytmické dychy. V tomto duchu sa snaží kráčať aj košická formácia. Pódiové skúsenosti čerpali hudobníci od svojich skúsenejších kolegov z brandže. Vystupovali ako predkapela na koncertoch Peter Bič Projekt a britskej legendy Shakatak. Vystupovali tiež v rámci programu Košické Vianoce, na festivale My sme východ a na rôznych ďalších.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Rastislav Šimko.

Súvisiaci interpreti: Fred Wesley