V roku 2012 odohral basgitarista Peter Hook so svojou skupinou The Light elektrizujúci koncert v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC). Bolo to v jeden chladný februárový večer, kedy sa hudba kultových Joy Division rezala pod kožu tak silno, že mnohým návštevníkom sa od dojatia tisli do očí slzy.

Takmer presne o štyri roky neskôr môžete na rovnakom mieste tieto emócie zažiť znova. Peter Hook, basgitarista a zakladateľ kultových kapiel Joy Division a New Order chystá malé východoeurópske turné, počas ktorého za tri dni navštívi Bratislavu, Prahu aj Varšavu. So svojou formáciou The Light zahrá kompletne všetky skladby z albumov Unknown Pleasures (1979) a Closer (1980), ale aj single a B strany, ktoré doplní úvodným setom hitov skupiny New Order. 

Hooky, ako ho fanúšikovia prezývajú, sa nevyhýba ani spolupráci s inými umelcami. Na pódiu vedľa neho stáli napríklad Moby či Wayne Hussey z The Mission. S jeho skupinou The Light často účinkuje aj Rowetta, speváčka Happy Mondays. Hookov syn, Jack Bates, ktorý v skupine dopĺňa svojho otca na basgitare, hráva aj v slávnych The Smashing Pumpkins. Niet preto divu, že Peter Hook & The Light sú kritikmi aj fanúšikmi považovaní za jednu z najlepších súčasných live kapiel, rozhodne nejde len o obyčajný "revival" band.

Koncert sa uskutoční v bratislavskom MMC vo štvrtok 28. januára 2016. Vstupenky na podujatie sú v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk. V decembri za 19 €, v januári za 21 € a na mieste budú stáť 25 €.

Prečítajte si: Peter Hook v Bratislave oživil legendu Joy Division

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Hudba.sk informoval Pavol Pilárik z usporiadateľskej agentúry RETRO.GIGS. Článok bol doplnený redakciou.

Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Joy Division, New Order