O koncerty kapely Mumford & Sons je vo svete momentálne obrovský záujem a výnimkou nie sú ani okolité krajiny. Britskí folkáči sa predstavia v rámci turné k novému albumu Babel v metropolách Česka, Rakúska i Maďarska. Ak ste však chceli niektorý z koncertov navštíviť a nemáte ešte lístok, máte smolu - všetky tri sú už vypredané.

Koncerty vo viedenskom Gasometri (7.3.) aj v budapeštianskej Petőfi Csarnok (8.3.) sú beznádejne vypredané už niekoľko týždňov. V Prahe (6.3.) sa lístky najprv vypredali za niekoľko hodín, no koncom novembra sa koncert presunul z Lucerna Music Baru do Veľkej sály Lucerny. Ani tam sa však už dnes lístky zohnať nedajú. Resp. dajú, ale len za premrštené ceny na stránkach typu Viagogo a pod.

Stredoeurópski fanúšikovia Mumford & Sons však dúfajú, že podobne ako v Prahe sa aj iné koncerty budú presúvať do väčších priestorov. Takýto scenár totiž už nastal vo viacerých mestách. Mumford & Sons pred pár dňami na oficiálnom webe zverejnili súhrnnú informáciu, kde okrem Prahy informovali aj o zmenách priestorov vo Florencii, Kodani, Štokholme a Osle.

Záujem fanúšikov však neutícha a mnohí zrejme ostanú sklamaní. Napriek tomu je mimoriadne pozitívne, že kapela tohto formátu dobýja rebríčky na oboch stranách Atlantiku, atakuje rekordy najväčších hudobných legiend, a zároveň dokazuje, že to dnes s návštevnosťou koncertov ani zďaleka nie je také zlé. Mumford & Sons sú skvelým príkladom toho, že na úspech u fanúšikov ešte stále stačí robiť dobrú hudbu bez okázalej šou.

Recenzia albumu Babel: Mumford and Sons nahrali skvelý album bez hitov

Mumford & Sons - Lover of the Light

Skupina Mumford & Sons získala zásluhou prvého albumu Sigh No More (2009) a skladieb ako Little Lion Man, Winter Winds alebo The Cave tri Billboard Music Awards, jednu Brit Award, jednu Q Award a bola šesťkrát nominovaná na Grammy. Z tejto štúdiovky predala len v USA viac ako 2,4 milióna kópií. V roku 2011 bol ich debut v USA tretím najsťahovanejším albumom, hneď po Born This Way (2011) od Lady Gaga a 21 (2011) od Adele. Druhá štúdiovka Babel vyšla 21. septembra a len v USA sa z neho za mesiac predalo viac ako milión kusov.

Text: Hudba.sk, SITA (archív)
Foto: Mumfordandsons.com

Súvisiaci interpreti: Mumford & Sons