Popradský raper Zverina vydal vlani po štvorročnej prestávke tretiu štúdiovku, ktorá nesie názov Umelecké delo. Album nahratý v progresívnom štýle, so 16 skladbami, z ktorých dve neexistujú, pokrstí už vo štvrtok 13. februára v klube LOFT! v Bratislave.

Krst pred pár týždňami predznamenala správa o tom, že nejaký slovenský raper chce byť prezidentom. "Určite mnohí zaregistrovali návrat tatranského psa na rapovú scénu. Každý z nás má na tento počin Daniela Zverinu svoj názor. Okrem nás, nepopulárnych občanov, ho majú aj ľudia z mediálneho prostredia, raperi, herci a vlastne každý, kto sa vo videu vyjadril. Mnohí z nás by Zverinu volili už len z recesie, aj tí, čo ho nepoznajú - jednoducho povedané zvoliť menšie zlo. Iní zas vidia perspektívu a svetlú budúcnosť, ďalší dúfajú v to, že pivo zlacnie," uvádzajú jeho spolupracovníci.

Pre každého, kto by ho volil či nevolil, si tento "kandidát" pripravil stretnutie s občanmi alias predvolebnú kampaň. Na nej svoje názory vyjadria aj ďalší interpreti slovenskej rapovej scény. Začiatok akcie bude o 20:00 a okrem samotného Zverinu vystúpia aj hostia: Vec, Delik, Supa, Separ, Danosť, Boy Wonder, Marián Čekovský, Rest, Elpe, Slavoj, Potrok, Shomi, Majself, Plexo, Strapo a Smola a Hrušky. Za chrbtom bude mať Zverina kapelu Rust 2 Dust.



Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Papač.
Foto: Facebook.com/Zverky

Súvisiaci interpreti: Zverina