Bratislavská formácia The Cellmates má za sebou ďalšiu úspešnú štúdiovú session. Výsledkom je druhý album Gone, ktorý bude uvedený do života už túto sobotu 11. apríla v Nu Spirit Clube na akcii Rockabilly Circus.

Album Gone, ktorý je nasledovníkom úspešného debutu Rockabilly Feeling (2012), príde pokrstiť vynikajúci hudobník, rock'n'rollový znalec a líder skupín Le Payaco a Sounds Like This Tomáš Sloboda. Bratislavský krst zároveň odštartuje šnúru koncertov Gone Tour 2015, v rámci ktorej trojčlenná formácia odohrá štyri koncerty na Slovensku a jeden v Česku.

The Cellmates začínali v roku 2009. Preslávili sa hlavne svojským podaním hitov 50. rokov a propagáciou žánru rockabilly na Slovensku. Od Elvisa Presleyho či Buddy Hollyho prešli postupne k vlastnej tvorbe. Ostali však verní americkému rock’n’rollu a ich výrazný prejav, štýl a energické koncerty ich postupne dostali z malých klubov až na zahraničné festivalové pódiá - naposledy si 14. marca zahrali na stockholmskom rockabilly festivale Rock at Sea 2015.

Vyhranený a špecifický prístup k rockabilly im pomohol hneď k niekoľkým výrazným úspechom. Debutový album Rockabilly Feeling bol albumovou premiérou tohto žánru aj v rámci Slovenska, ešte pred jeho vydaním ich v Nemecku ovenčili prestížnou Rockabilly Award a odtiaľ to bolo už len na skok na festivalové pódiá Pohody, Grape festivalu, Rock for People či Colours of Ostrava. Chalani majú odvtedy za sebou mnoho vystúpení v Čechách, Rakúsku, Nemecku, Francúzku, Maďarsku či Švédsku. V rámci projektu Hudba mesta si v roku 2012 zahrali aj na chodbe zimného štadióna, kde v prestávke zápasu Slovana Bratislava príjemne prekvapiii fanúšikov, a nedávno vystúpili aj počas galaprogramu k 25. výročiu charitatívnej organizácie Liga proti rakovine.

Fanúšikovia aj organizátori podujatí sa zhodujú, že zažiť The Cellmates na vlastnej koži je zážitok, ktorý stojí za to - ide totiž predovšetkým o skvelú koncertnú kapelu. Vo vrcholnej forme sa predstaví aj na sobotňajšom krste v Nu Spirit Clube, kde sa o support ako dídžej postará aj krstný otec albumu Tomáš Sloboda a Voodoo Beats. Nové skladby zatiaľ kapela na internete nezverejnila, takže jedinou možnosťou, ako si ich vypočuť je návšteva jedného z avizovaných koncertov.

Gone Tour 2015:
(zatiaľ povrdené termíny)

11. 4. - Bratislava, Nu Spirit Club - krst albumu
15. 4. - ČR, Zlín, Busfest
24. 4. - Banská Bystrica, Záhrada - Centrum nezávislej kultúry
25. 4. - Veľké Zálužie, Spacebar & bowling
29. 5. - Trenčianske Teplice, Kursalon

Aktualizované informácie a termíny koncertov The Cellmates nájdete na oficiálnych stránkach cellmates.sk a www.facebook.com/cellmates.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zuzana Greškovičová z Nu Spirit Clubu. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Boris Németh

Súvisiaci interpreti: The Cellmates