Od 27. júla sa v českých kinách premieta nový český film Dvě slová jako klíč režiséra Dana Sviatka, natočený podľa rovnomennej knihy cestovateľa a spisovateľa Jozefa Formánka. Hoci k filmu, ktorý je voľným pokračovaním úspešnej filmovej snímky Úsmevy smutných mužov, napísal hudbu Norbi Kovács, titulnú pieseň nazvanú The Stripped Soul zložili a naspievali Dan Bárta, Len Hovorka a Endru. Teraz hudobníci k piesni vydávajú videoklip.

K filmu, ktorý sa nakrúcal napríklad vo Francúzsku, New Yorku, Japonsku, Indonézii, Indii, Dánsku, Himalájach či na ostrove Siberu, zložili Endru a Jen Hovorka titulnú pieseň The Stripped Soul, do ktorej si prizvali jedenásťnásobného držiteľa Ceny Anděl Dana Bártu.

"Pieseň je o onom klasickom vyrovnaní sa so vzťahom s rodičmi, v tomto prípade s otcom, ktoré mnohých z nás skôr či neskôr čaká. Pretože napriek dobrým úmyslom, dochádza ku krivdám či bolestiam. Nastáva teda čas si všetko hovoriť," vysvetľuje za hudobníkov spoluautor hudby a textu Endru, vlastným menom Ondřej Havlík.

Film Dvě slová jako klíč má po prvom víkende v kinách na konte viac ako 22-tisíc divákov. Stal sa tak tretím najnavštevovanejším filmom v českých kinách, hneď po najväčších letných novinkách Barbie a Oppenheimer. Za sebou tvorcovia nechali filmy ako Mission: Impossible - Odplata či nového Indianu Jonesa.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Robin Suchánek. Správu sme upravili.