Anglická rocková kapela Enter Shikari zverejnila skladbu Hoodwinker. Novinka mala premiéru v Rock Show na BBC Radio 1. Skupina k piesni ponúkla aj videoklip, v ktorom muzikanti prezentujú svoj najnovší singel v malom člne. Na réžii sa podieľali Matt Farman a líder skupiny Rou Reynolds.

"Enter Shikari v piesni nahnevane kričia, že váš boh je podvodník. Obávam sa, že naozaj je. Viem, že ste si mysleli, že tí iní sú podvodníci a váš je jediný pravý. No obávam sa, že ani on nie je pravý," uviedol Rou Reynolds v oficiálnom vyhlásení ku skladbe.  

  
Začiatky kapely siahajú do roku 1999, keď vznikla skupina Hybryd, v ktorej hrali Chris Batten, Rou Reynolds a Rob Rolfe. K nim sa v roku 2003 pridal Liam "Rory" Clewlow a vznikli Enter Shikari. Na konte majú albumy Take to the Skies (2007), Common Dreads (2009), A Flash Flood of Colour (2012) a The Mindsweep (2015), pričom s prvou, treťou a štvrtou nahrávkou sa dostali do top 10 v UK Charte. Vydali aj kompilácie The Zone (2007) a Tribalism (2010) či niekoľko EP nahrávok.

Fanúšikovia kapely sa aktuálne môžu tešiť na nahrávku Live At Alexandra Palace, ktorá vyjde 4. novembra. Pôjde o záznam koncertu, ktorý skupina nahrala vo februári v Londýne.    

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/entershikari - Joe Dilworth

Súvisiaci interpreti: Enter Shikari