Anglická folk-rocková skupina Mumford & Sons sa v rámci svojho budúcoročného európskeho turné predstaví aj v Prahe, Viedni a Budapešti. Informovala o tom na svojej oficiálnej webstránke Mumfordandsons.com. Okrem toho kapela tento týždeň predstavila nový videoklip.

V rámci svojho turné londýnska štvorica zahrá najprv 6. marca v pražskom Lucerna Music Bare. O deň neskôr vystúpia Mumford & Sons vo viedenskom Gasometri a ôsmeho marca sa predstavia v Budapešti v Petőfi Csarnok. Svoje európske turné ukončia 11. apríla v nórskom Osle.

Nový klip s "pivným" scenárom

Spolu so zverejnením termínov turné kapela predstavila videoklip ku skladbe Lover of the Light zo svojej novej štúdiovky Babel (recenzia). Réžiu zverila britskému hercovi Idrisovi Elbovi, známemu z filmov ako RocknRolla (2008), Thor (2011) alebo Prometheus (2012), pričom on sám vo videu hrá a členovia kapely sa v ňom vôbec neobjavia. Elbov v klipe stvárňuje nevidiaceho muža, ktorý sa jedného dňa rozhodne nechať doma svoju slepeckú palicu a odíde do lesa, kde v krásnom prostredí waleského Pembrokeshire zažíva nekonečnú radosť a pocit slobody.

"Sme veľkými fanúšikmi Idrisovej práce, takže sme mu dôverovali," priznali Mumford & Sons. "Preto, že sme sa s Idrisom a Danom Cadanom (scenárista) rozprávali o nakrúcaní videa, v ktorom my sami nebudeme, bola celá situácia omnoho zábavnejšia. Napísali to po našej konverzácii pod vplyvom piva v londýnskej krčme. S hrdosťou predstavujeme to, čo oni zrežírovali," dodali.

Mumford & Sons - Lover Of The Light

Zdroj: SITA
Foto: Live Nation CZ

Súvisiaci interpreti: Mumford & Sons