Anglická indierocková kapela Bastille dobyla s debutovou štúdiovkou Bad Blood (2013) britský albumový rebríček. Nahrávka štvorčlennej formácie z južného Londýna vyšla 4. marca a obsahuje trinásť skladieb vrátane úspešného singla Pompeii.

Bastille odsunuli na druhú priečku albumového rebríčka škótsku speváčku Emeli Sandé s albumom Our Version Of Events (2012). Za ňou nasleduje waleská kapela Stereophonics s ôsmou štúdiovkou Graffiti On The Train (2013). Zo šestky na štvorku sa posunul americký spevák Bruno Mars s nahrávkou Unorthodox Jukebox (2012) a na piatej pozícii je ďalšia novinka - album Girl Who Got Away (2013) speváčky Dido, pre ktorú je to prvá štúdiovka po piatich rokoch. Do top 10 sa tento týždeň dostala ešte jedna novinka, ktorou je anglická speváčka Laura Mvula s debutom Sing To The Moon (2013) na deviatke.

Spomínaná skladba Pompeii sa minulý týždeň umiestnila na druhom mieste v rebríčku singlov za novinkou Mirrors Justina Timberlakea. Ten ovládol singlový UK Chart aj tentokrát, na dvojke je jeho krajan Bruno Mars so singlom When I Was Your Man, ktorému pred týždňom patrilo až siedme miesto. Bastille v singlovom rebríčku tento týždeň klesli na trojku.


Pozrite si aktuálnu Top 20 v britskom rebríčku albumov a singlov

Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/bastilleuk