Austrálska kapela Tame Impala v utorok predstavila novú, takmer osemminútovú skladbu Let It Happen, ktorá je pomerne výrazným odklonom od jej predchádzajúcej tvorby. Prvá ukážka z pripravovaného tretieho albumu potvrdzuje viac elektronické smerovanie, o ktorom už vlani hovoril člen štúdiovej zostavy Jay Watson.

"Bude pravdepodobne opäť menej rockový a viac elektronický, dokonca viac ako ten ostatný. Bude úžasný. Všetko, čo Kevin Parker (frontman kapely, pozn. red.) robí, je úžasné," uviedol Watson vlani pre austrálsky portál FasterLouder.

Samotný Parker, ktorý tento rok prekvapil hosťovaním v niekoľkých skladbách na albume Uptown Special Marka Ronsona, sa dávnejšie vyjadril, že album bude zvukovo minimalistickejší ako jeho predchodcovia. O plánovanom termíne vydania tretej štúdiovky Tame Impala zatiaľ neinformovali.


Psychedelická skupina Tame Impala vznikla v roku 2007 v austrálskom Perthe a na svojom konte má zatiaľ dva albumy - Innerspeaker (2010) a Lonerism (2012). Oba boli podľa austrálskej verzie magazínu Rolling Stone najlepšími tamojšími albumami roka, pričom druhý menovaný okrem toho získal aj ocenenie austrálskej hudobnej akadémie ARIA za album roka, rockový album roka a Tame Impala vyhlásili aj za najlepšiu skupinu. Lonerism získal aj nomináciu na Grammy v kategórii Najlepší alternatívny album.

Vlani v júli sa Tame Impala predstavili na festivale Pohoda v Trenčíne.

Zdroj: SITA (Nme.com, FasterLouder.com.au)
Foto: Facebook.com/tameimpala

Súvisiaci interpreti: Tame Impala