Skupina The Doors iba pred pár dňami predstavila úplne neznámu a doposiaľ nevydanú pieseň She Smells So Nice. Skladba s bluesovým nádychom zachytáva kapelu v radostnej nálade v jej klasickom zložení, teda organista Ray Manzarek, gitarista Robby Krieger, bubeník John Densmore a spevák Jim Morrison. Pieseň objavil koproducent Bruce Botnick, ktorý spolupracuje na vydaní spomienkového albumu L.A. Woman k oslave 40. výročia kapely.

Zároveň s CD sa na trhu objaví aj nové DVD o skupine s názvom Mr. Mojo Risin: The Story of L.A. Woman. Obsahuje nové rozhovory s Manzarekom, Kriegerom a Densmorom, ako aj so zakladateľom vydavateľstva Electra Records Jacom Holzmanom, pôvodným manažérom Billom Siddonsom, ako aj s koproducentom a zvukárom Brucom Botnickom. HD video obsahuje živé a štúdiové zábery, ako aj vzácne archívne fotografie. Tento dokumentárny materiál ukáže skupinu v doteraz málo prezentovaných alebo úplne neznámych šotoch zo štúdia a z javiska. Celý film vznikol v úzkej spolupráci so žijúcimi členmi skupiny The Doors.

Posledný album skupiny z roku 1971 L.A. Woman s megahitmi ako L.A. Woman, Love Her Madly či Riders On The Storm je kľúčovou súčasťou osláv 40. výročia skupiny. Spolu s piesňou She Smells So Nice sa na druhom disku zreedovaného albumu L.A. Woman nachádzajú aj ďalšie, doteraz nikdy nevydané verzie niekoľkých piesní skupiny. Medzi skladbami počuť rozprávania členov kapely, ktorí poslucháčov priamo vtiahnu do procesu vzniku. V jednej časti dokonca počuť Jima Morrisona ako navrhuje, aby do začiatku piesne Riders On The Storm nasadili efekt duniaceho hromu, čo bola v tom čase absolútna zvuková novinka.

The Doors - She Smells So Nice

L.A. Woman bola labuťou piesňou skupiny The Doors. Jim Morrison zomrel pár mesiacov po vydaní albumu. V tom čase ho Robert Meltzer z časopisu Rolling Stone nazval "najväčším albumom skupiny The Doors, medzníkom hodným tancovania na ulici". The Doors boli prvou skupinou, ktorá vydala v rade za sebou osem platinových albumov, do siene slávy Rock & Roll Hall Of Fame ju zapísali v roku 1993, získala tiež cenu za celoživotný prínos Grammy Lifetime Achievement Award a od roku 2007 má aj svoju hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.

Zdroj: TASR
Foto: Thedoors.com