Zosnulý raper Adam Yauch z kapely Beastie Boys vo svojej poslednej vôli zakázal využívanie jeho mena či piesní v reklamách. "Moja tvár, meno, hudba ani akékoľvek umelecké dielo, ktoré som vytvoril, sa za žiadnych okolností nesmú použiť na reklamné účely," uviedol hudobník, ktorý v máji podľahol rakovine.

Majetok v hodnote 6,4 milióna dolárov (v prepočte približne 5,2 milióna eur) zanechal svojej manželke Dechen a ich 13-ročnej dcére Tenzin. Dechen okrem finančného dedičstva dostala i to umelecké, ktoré momentálne podľa Yauchovho želania spravuje.

Adam Yauch alias MCA prehral svoj boj s rakovinou vo veku 47 rokov. Problémy jedného zo zakladajúcich členov legendárneho hip-hopového tria Beastie Boys sa začali v roku 2009, keď mu odstránili tumor na slinnej žľaze a blízkej lymfatickej uzline. Chorobu však napriek počiatočnému optimizmu neporazil a v posledných rokoch sa takmer vôbec neobjavoval na verejnosti.

Zhodou okolností sme sa o Yauchovi, Beastie Boys a použití hudby v reklame včera rozprávali s Rossom Godfreyom z kapely Morcheeba, ktorá vystúpila ako headliner Grape festivalu 2012. Prečítajte si exkluzívny rozhovor.

Zdroj: SITA, red
Foto: Facebook.com/beastieboys

Súvisiaci interpreti: Beastie Boys