Spevák Robbie Williams zažíva so svojou novinkou veľký úspech, keď sa mu po druhý raz v sólovej kariére podarilo dostať súčasne na vrchol albumového aj singlového rebríčka. S deviatou štúdiovkou Take The Crown debutuje na prvom mieste medzi albumami a so skladbou Candy obhájil aj minulotýždňové prvenstvo v singlovom UK Charte.

Prvý raz sa mu takýto úspech podarilo dosiahnuť v decembri 2001 so singlom Something Stupid a albumom Swing When You're Winning (2001). Album Take The Crown je už jeho desiatou sólovou nahrávkou na vrchole UK Chartu. Recenziu vám prinesieme čoskoro.

Singel Candy, ktorý je na vrchole druhýkrát po sebe, je pre 38-ročného člena skupiny Take That prvým No. 1 singlom po ôsmich rokoch a celkovo už štrnástym v kariére. Nový singel sa stal vďaka štatistikám predaja počas prvého týždňa Williamsovým najrýchlejšie sa predávajúcim singlom od roku 2000 a tohtoročným tretím najrýchlejšie sa predávajúcim singlom vo Veľkej Británii. Zaujímavosťou je, že BBC Radio 1 pieseň odmietlo hrať, pretože je Williams vraj pristarý.

Robbie Willams - Candy

Do prvej päťky medzi albumami sa tento týždeň dostali až štyri novinky. Hneď za Take The Crown sa umiestnila kompilácia Magic Of The Movies, ktorú nahral holandský huslista André Rieu s Johann Strauss Orchestra. Na trojke debutuje britská chlapčenská formácia JLS so štvrtým albumom Evolution a na päťke zas zbor Military Wives s nahrávkou Stronger Together (2012).

Jedinou nenovinkou v prvej päťke je tak minulotýždňová jednotka - nahrávka 18 Months (2012) škótskeho producenta a dídžeja Calvina Harrisa na štvrtom mieste. Do top 10 sa okrem toho dostala aj piata novinka, ktorou je album Opera (2012) talianskeho speváka Andreu Bocelliho na desiatke.

Pozrite si TOP 20 aktuálneho albumového a singlového UK chartu

Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/robbiewilliams

Súvisiaci interpreti: Robbie Williams