Americká speváčka Madonna oznámila, že jej 12. album sa bude volať M.D.N.A. Názov, ktorý je skrátením speváčkinho mena, sa stal okamžite po zverejnení terčom kritiky zo strany niektorých protidrogových organizácií. Dôvodom je jeho podobnosť s akronymom MDMA, čo je vedecký názov pre extázu. Je pritom zrejmé, že práve kontroverzia bola speváčkiným zámerom.

Nahrávka M.D.N.A. by mala vyjsť v priebehu marca, i keď presný termín vydania nie je zatiaľ známy. Madonna o tom informovala v televíznej relácii The Graham Norton Show. Bude to jej prvá štúdiovka od päť rokov starej nahrávky Hard Candy a zároveň jej prvý album vydaný prostredníctvom vydavateľstva Interscope Records, s ktorým podpísala zmluvu po odchode od Warner Bros. Records. Prvý singel albumu s názvom Gimme All Your Luvin vyjde už vo februári, hosťujú v ňom raperky M.I.A. a Nicki Minaj.

Pre podobnosť názvu albumu so skratkou vedeckého názvu extázy speváčku kritizujú niektoré protidrogové organizácie. Podľa hovorkyne organizácie Cannabis Skunk Sense Lucy Dawe bol nápad nazvať tento album M.D.N.A "zlým rozhodnutím".

Madonna v stredu na londýnskej premiére filmu W.E., ktorý je jej celovečerným režisérskym debutom, novinárom povedala, že kontroverzný názov jej nového albumu má nie dva, ale tri významy. Neprezradila však aké a so šibalským žmurknutím oka odkráčala. Fanúšikovia na fórach predpokladajú, že tretí význam je metaforický - ak sa Madonna dostane do ľudských génov (DNA), stane sa z nich MDNA.

Informácie pochádzajú z webstránok Rollingstone.com a Nme.com.

Zdroj: SITA, pm
Foto: AP Photo/Joel Ryan