Írska speváčka Sinéad O'Connor prostredníctvom svojho Twitter konta oznámila, že sa počas prvých dní nového roka až dvakrát pokúsila spáchať samovraždu. Prvýkrát sa tak vraj stalo 5. januára, potom aj v utorok 10. januára. Jej tweetovanie o samovražde však nie je žiadnou novinkou.

"Pozná niekto nejakého psychiatra v Dubline alebo Wicklowe, ktorý by ma mohol dnes prijať? Je mi vážne zle, som v nebezpečenstve," napísala O'Connor na svojom Twitteri. "Predávkovala som sa, ale Boh ma asi stále chce tu, aj keď neviem prečo," uviedla 45-ročná speváčka pre britský denník The Sun. Svoju depresiu už však údajne rieši liekmi.

Speváčka pritom iba deň predtým oznámila, že zmenila svoje rozhodnutie rozviesť sa s manželom Barrym Herridgeom, ktorého si vzala 8. decembra. O'Connor informovala o plánovanom rozvode 26. decembra, pričom ako dôvod rozpadu krátkeho manželstva uviedla tlak zo strany jeho blízkych a tiež mu vraj prekážalo, že si speváčka počas svadobnej noci chcela zafajčiť marihuanu.

"Je mi ľúto, že nie som obyčajnejšia žena. Aj keď je to bolestivé, naozaj verím, že sme urobili chybu, keď sme sa so sobášom tak náhlili. Neboli sme pripravení na následky, ktoré to bude mať na manželov život a životy jeho blízkych," uviedla vtedy.

Interpretka Princovho hitu Nothing Compares 2 U o samovražde tweetovala aj minulý rok. V septembri priznala, že v minulosti pomýšľala na samovraždu a že po bežnej návšteve psychiatričky si priala, aby mohla "ísť do neba". "Musela som ísť k psychiatričke na bežné predpísanie liekov a podobne. Povedala mi, že som zlá mama a duševne chorá, pretože na verejnosti hovorím otvorene o sexe." Speváčka má štyri deti vo veku od štyroch do 24 rokov, v septembri na Twitter napísala, že by sa chcela zabiť, ale tak, aby to ony nezistili. "Nechcem opustiť moje deti. Ale ak by som mohla zomrieť bez toho, aby vedeli, že som to spravila sama, spravila by som to," uviedla v tweete.

O'Connor následne vyzvala svojich fanúšikov, aby jej poradili, ako spáchať samovraždu. "V každom prípade, ak by niekto vedel, ako sa môžem zabiť... Teraz si nenormálne prajem, aby ma samovražda zabila," dodala. Keďže vtedy išlo o jej prvé zmienky o samovražde na Twitteri, tieto slová vystrašili tisícky fanúšikov.

Speváčka neskôr prostredníctvom otvoreného listu uviedla veci na "pravú mieru". "Vôbec mi nie je ľúto, že som na Twitteri napísala to, čo som napísala. Volala som o pomoc a tá pomoc prišla. Takže to stálo za to. Vôbec sa nehanbím za fakt, že správanie niektorých konkrétnych ľudí voči mne môže u mňa náhle vyvolať samovražedné pocity. Nijak sa nelíšim od akéhokoľvek iného človeka," napísala speváčka v liste.

Zároveň vyzvala ľudí, ktorí majú podobné pocity, aby ju nasledovali a nehanbili sa priznať to. "Na samovražedných pocitoch nie je nič, za čo by sa bolo treba hanbiť. Ani na tom, keď niekto vie, že vami taká vlna niekedy prechádza. Nikoho by nemali veľmi súdiť pre niečo, čo je vlastne volaním o pomoc," napísala O'Connor. Dodala tiež, že tí, ktorí o svojich samovražedných pocitoch hovoria, spáchajú samovraždu s najmenšou pravdepodobnosťou. 
Informácie pochádzajú z webstránky Dailymail.co.uk a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Sinead-oconnor.com

Súvisiaci interpreti: Sinéad O'Connor