UnderTrees je slovenská formácia s francúzskym soulovým spevákom, ktorá sa orientuje na nu soul, soul pop a alternatívny rock. Svoju tvorbu predstaví v bratislavskom Ateliéri Babylon už túto sobotu, 16. novembra.

"Vždy som sníval, že budem mať vlastnú kapelu, kde sa môžem ako spevák realizovať. Chlapcov som prvýkrát stretol na jazzovom festivale vo Viedni, rok na to som ich pozval do Paríža hrať pre moju akadémiu. Pri ich návšteve Paríža povedali len to, čo som si prial počuť - Henry, chceme byť tvojou kapelou, a to bol začiatok UnderTrees," prezrádza frontman skupiny Henry-Rémy Tiacoh

UnderTrees toto leto zaujali na festivale Lidožúr v Piešťanoch, kde vystúpili ako headliner. "Keď som sa vracal s priateľom a manažérom Yves-Adam Djedjegne domov, vo vlaku z Košíc do Bratislavy sme stretli Petra Trmosa. Naše priateľstvo začalo ako nezáväzná komunikácia ľudí s podobným pohľadom na svet. Pustili sme mu naše nahrávky, tie sa mu extrémne páčili a on nás hneď pozval vystupovať na ich festival do Piešťan. Bolo to osudové stretnutie, lebo s Petrom doteraz spolupracujeme," spomína spevák, pôvodom z Pobrežia Slonoviny.

Kapela momentálne pracuje na svojom debutovom albume Heart of Nature a následne sa chystá vyraziť na turné po Slovensku a Európe. "Slovensko som si veľmi obľúbil, sú tu skvelí ľudia a skvelí muzikanti. Máte krásnu krajinu plnú kultúrnych inšpirácií. Vždy, keď sa sem vraciam kvôli práci na albume, viem si tu oddýchnuť a načerpať energiu. Možno sa tu raz aj usadím," s úsmevom dodáva Henry.    


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Peter Trmos. Článok bol upravený a doplnený redakciou.