Po kolekcii vianočných skladieb speváčky Heleny Vondráčkovej s názvom Vánoce s Helenou prichádza na rad ďalší album so sviatočnou tematikou. Tentokrát sa stálica česko-slovenskej populárnej hudby rozhodla staviť na Kouzlo Vánoc.

Helena Vondráčková tento rok nahrala nový vianočný album. Spolu s producentom Danielom Hádlom vybrala najpopulárnejšie piesne, ktoré cez Vianoce počúva celý svet. Na albume Kouzlo Vánoc sa tak vyskytnú piesne ako Padá sníh (Let It Snow; známa aj v podaní Franka Sinatru či Michaela Bublého), Hodně štěstí (Happy X mas Johna Lennona a Yoko Ono), Bílé Vánoce (White Christmas Irvinga Berlina) až po pieseň Na Vánoce k našim (Driving Home for Christmas, ktorú napísal Chris Rea). 

"Mám rada Vianoce a všetko, čo k nim patrí, a tento rok dozrel čas na nový vianočný album s pesničkami, ktoré sú pre mňa osobne významné a každá z iného dôvodu," dodáva 67-ročná popová diva. Okrem už overených piesní s textami Zdeňka Borovca a Pavla Vrbu sa o české verzie postarali textári Eduard Krečmar, Václav Kopta, Lucie Stropnická, Luboš Nečas a Lukáš Hrabal. 

Jeden duet si s Helenou zaspieval aj Ondřej Brzobohatý (VánočníThe Christmas Song). Pôsobivé zbory do skladby S tátou být jak tenkrát (Santa Claus Is Coming to Town) naspieval detský zbor Koťata.

Úryvky niektorých skladieb nájdete aj v tomto videu: 


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z nahrávacej spoločnosti Warner Music.

Súvisiaci interpreti: Helena Vondráčková