Na Slovensku už takmer zabudnuté mená zo speváckych súťaží sa v predvianočnom čase hlásia o slovo so spoločnou piesňou. Vianočný song s odľahčenou atmosférou nahrali Michal Šeps (SuperStar, 2011), Daniel Šmidák (SuperStar, 2013) a Miloš Novotný (Hlas Česko Slovenska, 2012). Pozrite si netradičný videoklip.

Pieseň s názvom Sobi na nebi neuvidíš je ojedinelým projektom, na ktorom sa okrem trojice spevákov podieľalo aj ďalších pätnásť hudobníkov a pouličných muzikantov, ktorí hrajú na rôzne nástroje. Unikátnosť piesne, ktorej autormi sú Dalibor Pelc (hudba) a Daniel Horník (text) spočíva v tom, že celý hudobný podklad bol nahratý priamo na ulici a až následne spracovaný v štúdiu.

Nech už si o speváckych súťažiach myslíte čokoľvek, táto pieseň sa vydarila hudobne i textovo a nesie dávku vianočnej pohody so sympatickým nadhľadom namiesto prehnaného pátosu. Posúďte sami.


"Pre mňa Vianoce znamenajú čas kľudu a žiadny zhon. Proste vypnúť a užívať si spoločné chvílky s rodinou, prechádzky a relax pri rozprávkach," hovorí Miloš Novotný, ktorý sa zviditeľnil v Hlase Česko Slovenska. "S Milošom sa už nejakú dobu poznáme, vieme teda, čo jeden od druhého môžeme čakať. Na Michala som bol zvedavý a prekonal moje očakávania. Je to pohodový borec, s ktorým sme odviedli dobrú prácu," hovorí superstarista Daniel Šmidák a dodáva: "Čím som starší, tým menej si Vianoce uvedomujem, ale stále je to pre mňa kúzelný čas."

Michal Šeps, ktorý sa pred dvoma rokmi v Česko Slovenskej SuperStar umiestnil na treťom mieste, bol v súťaži veľmi netradičným zjavom, no sviatky oslavuje tradične. "Vianoce sú čas radosti, čas božej milosti. Sú to chvíle, kedy venujem 100% svojho času rodine a blízkym. Oslavujeme ich bežne, zíde sa celá rodina, kapor, šalát, stromček a polnočná omša," hovorí reggae vokalista, ktorý sa ostatnými účastníkmi projektu prvýkrát stretol až na pľaci počas nahrávania, no podľa jeho slov vytvorili dobrú partiu.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Evgenia Klochay z vydavateľstva PFP.

Foto: Jaroslav Zderadička