Pod značkou Hudba mesta sa v bratislavskom KC Dunaj už v sobotu 21. decembra uskutoční koncert troch kapiel z rôznych kútov Slovenska. Predstavia sa prešovskí Chiki Liki Tu-a, bratislavská kapela Saténové ruky a mladá maďarská skupina Run Over Dogs.

Chiki Liki Tu-a je svojská kapela, ktorá funguje už takmer 20 rokov a má za sebou vyše 1000 koncertov v 23 krajinách a 230 mestách. Typické vtipné texty, netradičný pódiový prejav a najmä legendárny kostým basgitaristu Martina Višňovského sú zárukou skvelého koncertu.


Bratislavskú scénu zastúpi skupina Saténové Ruky, ktorá sa do všeobecného povedomia dostala najmä po singloch Príbor a Fúzy. "Na koncerte odznejú aj nové veci, ktoré v týchto dňoch nahrávame v štúdiu a už sa tešíme ako ich zahráme pred ľuďmi," uviedol gitarista Marek Babušiak.


Trojlístok vystupujúcich dopĺňa maďarska formácia Run Over Dogs, ktorá vyhrala dve najväčšie underground talentové šou, ktorých sa zúčastnilo až sedemsto skupín. Na koncerte zahrajú skladby z ich tohtoročných releasov - EP Scallywag a LP Noxious Foodies.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Zuzana Hrdličková z Kulturmarket.