Anglická indierocková kapela Foals predstavila trailer k svojej štvrtej štúdiovke What Went Down, ktorá vyjde 28. augusta. Jedenásťminútové video obsahuje ukážky všetkých desiatich skladieb z novinky vrátane už skôr zverejnených singlov What Went Down a Mountain At My Gates.

Obidva single zazneli aj na Grape festivale, kde sa Foals minulý týždeň predstavili ako headliner prvého dňa. Okrem nich zahrala kapela slovenskému publiku aj ďalšiu novinku Snake Oil, ktorou koncert odštartoval. Foals nahrávali očakávaný album v južnom Francúzsku v spolupráci s producentom Jamesom Fordom.


Tracklist albumu What Went Down: 

1. What Went Down 
2. Mountain At My Gates 
3. Birch Tree 
4. Give It All 
5. Albatross 
6. Snake Oil 
7. Night Swimmers 
8. London Thunder 
9. Lonely Hunter 
10. A Knife In The Ocean

Skupina Foals vznikla v roku 2005 v Oxforde a jej členmi sú Yannis Philippakis (spev a gitara), Jack Bevan (bicie), Jimmy Smith (gitara), Walter Gervers (basgitara) a Edwin Congreave (klávesy). Debutovali v roku 2008 albumom Antidotes, po ktorom nasledovali nahrávky Total Life Forever (2010) a Holy Fire (2013).

S poslednou menovanou sa dostali v britskom albumovom rebríčku na druhú priečku, čo je ich zatiaľ najlepšie umiestnenie v tejto hitparáde. Na konte majú tiež niekoľko EP nahrávok a single ako Cassius, Balloons, Spanish Sahara či My Number. Podarilo sa im získať dve NME Awards a jednu Q Award.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Marko Erd - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Foals