Slávny hudobník si rozšírenú verziu prichystal k 25. výročiu vydania pôvodnej nahrávky. Reedícia Gabrielovho komerčne najúspešnejšieho hudobného počinu vyjde o dva mesiace - 22. novembra.

Nová reedícia albumu bude k dispozícii hneď v niekoľkých formátoch. Štandardná CD verzia ponúkne zremastrovanú pôvodnú nahrávku, 3-disková edícia bude rozšírená o doposiaľ nevydaný 2CD záznam Live in Athens 1987. Najnáročnejších priaznivcov Petera Gabriela istotne uspokojí limitovaný box set, ktorý bude naviac obsahovať ešte DVD z aténskeho koncertu, DVD document So: Classic Album, stoosemdesiatgramový vinyl s remastrovanou originálnou nahrávkou či dvanásťpalcový singel s doposiaľ nevydanými nahrávkami CourageSagrada a alternatívnu verzie Don´t Give Up. 

Ďalej ponúkne 60-stranovú knihu a taktiež tzv. So DNA CD, ktoré záujemcom unikátnym spôsobom sprostredkuje celý process vzniku a vývoj jednotlivých piesní - od jednoduchých rytmických a melodických nápadov, cez prvé spievané verzie až k finálnym nahrávkam.

Samotný záznam Live in Athens 1987 je vôbec prvým natočeným koncertom Petera Gabriela. Režíroval ho Michael Chapman, výkonným producentom bol Martin Scorsese. Záznam bol kompletne zreštaurovaný z 35mm negatívov a premixovaný do 5.1 zvuku. Na DVD vychádza pochopiteľne prvýkrát. Hudobník nechal pôvabne spracovať sprievodcu najbohatšej verzie tzv. Deluxe Boxset Edition. Na video, ako asi bude vyzerať a čo bude obsahovať sa môžete pozrieť nižšie:

Peter Gabriel - "So" Deluxe Boxset Walk Through

Peter Gabriel patrí nepochybne k zásadným postavám histórie populárnej hudby. Jej tvár ovplyvnil ako člen skupiny Genesis, ktorú v roku 1967 spoluzaložil, ale aj ako sólový hudobník. Získal nespočetne veľa rôznych ocenení – 3 ceny Brit Awards a 6 sošiek Grammy. Od roku 1986, keď album So vyšiel, sa ho len v Spojených štátoch predalo cez 5 miliónov kopií. Inšpiroval ním celý rad ďalších hudobníkov a pravidelne sa objavuje na zoznamoch najdôležitejších nahrávok všetkých dôb. Singel Sledgehammer svojemu protagonistovi získal 9 cien MTV a dodnes je najhranejším videoklipom v histórii tejto stanice.

Redakciu Hudba.sk informovala Renáta Tomášová z EMI Music

Foto: Andy Fallon

Súvisiaci interpreti: Peter Gabriel