Relácia Leporelo_FM, mapujúca na Rádiu_FM novinky v žánroch ako house, minimal či electronica, dnes oslávi narodeniny. Do bratislavského Nu Spirit Clubu jej príde zablahoželať aj legenda klubovej scény, Kanaďan Marc Leclair, známy najmä pod pseudonymom Akufen. V Bratislave však predstaví najmä svoju najnovšiu tvorbu pod menom Horror Inc.

Ak patríte medzi tých, ktorí si na začiatku tohto milénia obľúbili redukovanejší zvuk house a techno music zvaný minimal, určite Vám neuniklo meno Akufen, ktorého tvorba je pretkaná rôznymi mikro-samplami spojenými do dokonalého tanečného groovu. Už dnes večer príde zahrať na pozvanie Leporelo_FM Party, na ktorej Milos, Skank a Baltazar oslávia už 6. narodeniny rovnomennej relácie. Jej prvé vydanie sa objavilo na webe Rádia_FM 21. septembra 2007 ako webcast - dvojtýždenník, ktorým Rádio_FM vtedy rozšírilo svoje vysielanie o špeciálne online relácie. Dnes môžete Leporelo_FM počúvať aj v klasickom vysielaní, a to každú nedeľnú noc od polnoci do druhej hodiny rannej. 

Do Bratislavy príde Akufen už po druhýkrát, vracia sa po viac ako piatich rokoch. Jeho prvé nahrávky sa začali objavovať ešte pred rokom 2000. "Okorenil svet house & techno music o precízne posekané a vtipne, no zároveň logicky pospajáné sample. Z náhodne vybraných samplov z rádia alebo úplne iných hudobných žánrov vznikol v klasickom 4/4 beate housu a techna úplne iný život," približuje výnimočnosť jeho tvorby Milos. V roku 2002 vyšiel Akufenov debutový a zatiaľ jediný dlhohrajúci album My Way, ktorý posunul prácu so samplami o krok ďalej. Pochádza z neho aj svieži track Deck The House, ktorý sa stal klubovým hitom.


"Na prvý pohľad by sa zdalo, že Akufen toho za svoju kariéru vydal relatívne málo. Ak však ku všetkému priráte veci, ktoré vydal ako Anna Kafuen, Horror Inc. alebo si pozorne preštudujete zoznam jeho remixov pre mená ako International Pony, Cabaret Voltaire, Sieg Uber Sonne, Craig David, Cosmo Vitelli, Yello, Plastikman, Luomo, Massive Attack a ďalších, nakopí sa pekná hŕba hudby," dodáva Milos.

V roku 2003 založil Akufen spolu s ďalšími kanaďanmi Deadbeatom, Vincentom Lemieuxom a Stephanom Beaupre label Musique Risqueé, na ktorom minulý rok vydal EP Battlestar Galacticlown. Jeho najnovší počin sa volá Briefly Eternal a je to album, ktorý vydal ako Horror Inc. na známej nemeckej značke Perlon.


Na dnešných 6. narodeninách relácie Leporelo_FM v Nu Spirit Clube okrem rezidentov a kanadského hosťa zahrajú aj Subminimal Session, ktorý je známy hlavne na Cypre a na východe Slovenska, populárne duo PLUSplus a legenda slovenskej house & techno scény Benco.

Časový lineup akcie:

Bar Stage
21:00-00:00 - Baltazar, Milos, Skank
00:00-02:00 - PLUSplus

Main Stage
23:00-00:30 - Milos, Baltazar, Skank
00:30-02:00 - Benco
02:00-04:00 - Akufen
04:00-06:00 - Sumbiminal Sessions

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Milos z Leporela_FM.