Na prvý pohľad ide o typickú indie-rockovú kapelu, no vo svojich koncertných setoch opakovane prekvapujú vpádom do dekonštruktívneho progresívneho rocku, blízkeho skupinám Black Midi alebo Black Country, New Road a prechodmi od nacvičených skladieb do spontánnych improvizácií. V novembri im vyšla debutová EP nahrávka, ktorou potvrdzujú, že sa ich oplatí sledovať.

Volajú sa Krstní otcovia, sú štyria a prinášajú čerstvý vietor na slovenskú alternatívnu a nezávislú scénu. Svoj štýl opisujú ako "experimentálny anarcho-post-noise-art-mega-kraut-punk alebo skrátene showcasecore".

Názov ich štvorskladbového debutu References naráža na vplyvy a inšpirácie, tie však pri počúvaní ich pesničiek nie sú zreteľne identifikovateľné, aspoň nie pre ľudí, ktorí príliš nesledujú súčasnú ostrovnú scénu. Vydavateľstvo VLNA Records, ktoré ich debut vydáva, k tomu s nadsádzkou dodáva: "Nebudeme menovať, kým sú inšpirovaní, pretože ide o taký underground, že ho nikto nepozná."

Zostavu kapely tvoria Ambróz Šulej (gitara, spev, klávesy), Ondrej Mankovecký (gitara, klávesy, vokály), Matej "Melicher" Peter Melicherčík (basgitara, vokály) a Felix Karásek (bicie, perkusie). Hudbu skladajú spoločne, autorom anglicky spievaných textov je Ambróz.

Nahrávka vznikla v spolupráci s producentom Majom Ďžubákom (Smile 4U records), ktorý sa postaral aj o mix a mastering. EP vyšlo v digitálnej forme na Bandcampe, v decembri bude k dispozícii aj na MC kazete a na CD.



Redakciu Hudba.sk informovala Katarína Pirháčová z vydavateľstva VLNA Records. Správu sme upravili a doplnili.