Americký raper a producent Kanye West zverejnil prostredníctvom služby SoundCloud skladbu No More Parties In L.A.. S 38-ročným rodákom z Atlanty spolupracoval na novinke aj raper Kendrick Lamar a producentsky sa na nej okrem Westa podieľal Madlib.

Kanye West v súčasnosti pripravuje vydanie nového albumu Swish, ktorý by sa mal dostať na trh 11. februára. Nedávno zverejnil aj skladby Facts a Real Friends, nie je však potvrdené, či sa niektorá z nich objaví aj na albume. To isté platí aj pre najnovšie zverejnenú spoluprácu s Kendrickom Lamarom, ktorý má vďaka minuloročnému albumu To Pimp a Butterfly 11 nominácii na Grammy.


 
Kanye West odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996, keď ako producent spolupracoval s raperom Gravom. Známym sa však stal až v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint od Jay Z. Debutovú štúdiovku The College Dropout vydal v roku 2004. Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010) a Yeezus (2013).

Spoločne s Jay Z okrem toho nahral album Watch The Throne (2011). So všetkými štúdiovkami okrem debutovej dobyl americký rebríček Billboard 200. Medzi najväčšie hity 21-násobného držiteľa Grammy patria skladby Jesus Walks, Gold Digger (feat. Jamie Foxx), Diamonds From Sierra Leone, Stronger, Love Lockdown, Heartless alebo All Of The Lights (feat. Rihanna).

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Kanye West