Legenda českého popu Helena Vondráčková oslávi budúci rok 70. narodeniny. V rámci jubilea ju čaká niekoľko veľkolepých koncertov. Ten hlavný sa uskutoční budúci rok v decembri v pražskej O2 aréne.

"Presný dátum teraz riešime. Je to výzva, s ktorou prišla sama O2 aréna. Sama som v nej nikdy nevystupovala," prezradila speváčka na tlačovej konferencii v Prahe. Priamo v deň svojich narodenín, 24. júna, čaká Helenu koncert na nádvorí hradu Karlštejn. Natáčať ho bude televízia Óčko.

S kolegami oslávi narodeniny už na jar, na dvoch koncertoch v brnenskom Boby centre. Tie prebehnú 12. a 13. apríla a natáčať ich bude Česká televízia. "S hosťami zatiaľ vyjednávame. Oslovila som okrem iných aj Karla Gotta, s ktorým by som si opäť rada zaspievala," prezradila Helena.

Narodeniny oslávi popová legenda tiež so svojimi slovenskými fanúšikmi, a to na dvoch koncertoch v Bratislave. Objaví sa aj v predstavení Kočky, ktoré v tejto chvíli pripravujú v plzenskom divadle J.K. Tyla. Pre fanúšikov v túto chvíľu speváčka natáča nový album, na ktorom nájdu moderný šansón. "Vyjsť má 3. februára a to aj na vinyle," odhalila Helena.

Ešte pred jubilejným koncertom roka čaká Vondráčkovú náročná zima. "Práve som nafotila svoj prvý kalendár, ktorý sa bude od 20. decembra predávať výhradne na mojich koncertoch. Mám z neho veľkú radosť," pochválila sa speváčka, ktorú 18. decembra čaká tradičný vianočný koncert v pražskej Lucerne. "Mojím hosťom bude tento raz Ewa Farna, ktorá tento rok oslavuje 10 rokov na scéne," prezradila jeden bod zo scenára.

"28. a 29. decembra sa potom naposledy predstavím v roli Donny v českej verzii muzikálu Mamma Mia!, ktorú čaká na Silvestra derniéra. V ten deň vystúpim v rámci živého prenosu poľskej televízie, teší sa speváčka.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Luboš Procházka.

Súvisiaci interpreti: Helena Vondráčková